RTX 2080S kasa seçimi

yigit035

Hectopat
Daha fazla  
2 Gün önce PC parçalarının siparişini verdim tek eksiğim uygun kasayı seçmek.
  • Ekran kartı: MSI RTX 2080 Super Gaming X Trio.
  • Işemci: AMD Ryzen 7 3800X.
  • Anakart: MSI MPG X570 GAMING Plus.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 3600 MHz.
  • PSU: Corsair RM850.
  • Sıvı soğutma: Corsair H100I platıum.
Kasa olarak Cooler Master Masterbox TD500 düşünüyorum sıvı soğutmayı üst tarafa monte edeceğim. Parçaların hepsini Vatan'dan aldım. Kasa için üst tarafa montajda sorun yaşayıp yaşamıycağımı sordum radyotör desteği 44mm olduğunu söyledi. Anakart üzerindeki ramlare değer veya değmez demiyor. Burda da konu açmak istedim başka modele mi yönelmem gerekiyor. Sıvı soğutmayı ön tarafa koyamıyorum ekran kartının uzunluğu 32 cm. Fikir ve önerilere ihtiyacım var.

Son düzenleme:
çok güzel kasalar var thermaltake ve xigmatek kasalara bakabilirsin örnek olarak alta bırakıyorum.

Kafamdaki kasa belirttiğim gibi TD500 modeliydi hem şık ve zarif duruyor. Yani sıvı soğutmayı üst panele bağladığımda RAM'lara değme gibi bir sorun yaşar mıyım sorum buydu aslında.

Model AdıCorsair H100i RGB Platinum 240mm
Radyatör240mm Radyatör (277mm x 120mm x 27mm)
Fanlar2 adet 120mm ML PRO RGB PWM (120mm x 25mm)
27mm+25mm 52mm yapıyor.
RADIATOR SUPPORT - TOP120mm, 240mm, 360mm, (44mm max motherboard component height)
Fan yüksekliğini de ekleyecek olursak sığmayacak sanırım.
Gereksiz yorumlar yapmasak?
Konu sahibi sığıp sığmayacağını sormuş.

Kasa seçiminindede sıvı soğutma seçimindede markaların kendi sitelerindeki ölçüleri kullanıyordum sizin yaptığınız hesapla ilerlemem gerekiyor demekki. Kasa ne kadar önemsiz gözüksede pc için en önemli parça aslında. Kasanın görüntüsü çok beğenmiştim o zaman sıvı soğutmanın iadesinde bulunup üst panele sığıcak sıvı soğtmayı seçmem gerekiyor. teşekkürler

Kasa seçimininde de sıvı soğutma seçiminde de markaların kendi sitelerindeki ölçüleri kullanıyordum, sizin yaptığınız hesapla ilerlemem gerekiyor demek ki teşekkürler.
Ben bu ölçüleri markaların sitelerinden aldım zaten. Ama direkt radyatör mü yoksa fanlar ile beraber mi hesaplanacak emin değilim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı