RTX 2080S'li sistem CS 2'de 70-80 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Darboğaz olsa bile, bu kadar düşük FPS almak imkansız. İnsanlar öyle bir yazıyor ki sanki darboğazsız kötü bir sistem ile darboğazlı iyi bir sistemden daha çok FPS alınıyor. Yok öyle bir şey. Darboğaz olsa bile senin her halükarda yüksek FPS alman lazım. Ryzen 5500 ekran kartına yetmiyor diye Ryzen 2600'den daha düşük FPS mi alacak yani? Saçmalık. Var bi gariplik ama uzaktan mesajla anlamak zor. Darboğaz dediğin şey, sen Ryzen 5500 ve RTX 2060 ile 200 FPS alıyorken, RTX 2080S takınca yine 200 FPS alıyorsan bu darboğazdır işte. Ekran kartını yükseltince FPS düştüğü nerede görülmüş :d

Darboğaz olsa bile, bu kadar düşük FPS almak imkansız. İnsanlar öyle bir yazıyor ki sanki darboğazsız kötü bir sistem ile darboğazlı iyi bir sistemden daha çok FPS alınıyor. Yok öyle bir şey. Darboğaz olsa bile senin her halükarda yüksek FPS alman lazım. Ryzen 5500 ekran kartına yetmiyor diye Ryzen 2600'den daha düşük FPS mi alacak yani? Saçmalık. Var bir gariplik ama uzaktan mesajla anlamak zor. Darboğaz dediğin şey, sen Ryzen 5500 ve RTX 2060 ile 200 FPS alıyorken, RTX 2080s takınca yine 200 FPS alıyorsan bu darboğazdır işte. Ekran kartını yükseltince FPS düştüğü nerede görülmüş :d

Ya vallahi o kadar haklısın ki inat ettim çözeceğim burada bu yorumları yapan bilip bilmeden biliyormuş gibi konuşan herkesi etiketleyip nihai yorumumu yazacağım ne güzel bilemiyorum diyorsun o bile güzel ama bazı yorumlar var gerçekten ama gerçekten sadece kulaktan dolma duydukları ile yorum yapıp bir de bu konuda bilir kisiymis gibi yorum yapıyorlar ve bariz olan durumu da kabul edemiyorlar iddia ediyorlar Technopat'tan daha farklı yorumlar beklerdim muhtemelen format ve BIOS vs güncellemesi ile düzelecek.

Ya vallahi o kadar haklısın ki inat ettim çözeceğim burada bu yorumları yapan bilip bilmeden biliyormuş gibi konuşan herkesi etiketleyip nihai yorumumu yazacağım ne güzel bilemiyorum diyorsun o bile güzel ama bazı yorumlar var gerçekten ama gerçekten sadece kulaktan dolma duydukları ile yorum yapıp bir de bu konuda bilir kisiymis gibi yorum yapıyorlar ve bariz olan durumu da kabul edemiyorlar iddia ediyorlar Technopat'tan daha farklı yorumlar beklerdim muhtemelen format ve BIOS vs güncellemesi ile düzelecek.
Öncelikle sentetik test denilen testlerde işlemci ve ekran kartının performansı ne durumda? Mesela Cinebench testinde kaç puan alıyor işlemci, test sırasında kaç derece oluyor? MSAA kapalı 1080p furmark'ta kaç FPS alıyor ekran kartı ve sıcaklığı ne durumda? RAM'ler EXPO modunda mı? Bileşen değişince BIOS ayarları sıfırlanmış olabilir. Bu olay sadece CS ile mi alakalı diğer oyunlarda sorun var mı?

Öncelikle sentetik test denilen testlerde işlemci ve ekran kartının performansı ne durumda? Mesela Cinebench testinde kaç puan alıyor işlemci, test sırasında kaç derece oluyor? MSAA kapalı 1080p FurMark'ta kaç FPS alıyor ekran kartı ve sıcaklığı ne durumda? RAM'ler EXPO modunda mı? Bileşen değişince BIOS ayarları sıfırlanmış olabilir. Bu olay sadece CS ile mi alakalı diğer oyunlarda sorun var mı?

Başka oyun yoktu PC'de şimdi başka oyunda yükleyeceğim FurMark'ta testlerinde ekran kartı 70 derecede kalıyor FPS düşmüyor neredeyse 1650 MHz civarında güç veriyor o da 1590 minimum düşüyor ama genelde 1620 de kalıyor işlemci testi yapmıştım hangi programla bilemiyorum onu da şimdi oda gayet stabil ve herhangi bir problem gözükmüyor ilk etapta PC'yi sıfırladım dün bugün deneyip akşam da olmadı format atacağım.

Son durumu takip varsa diye yazıyorum PC sıfırladım olmadı format attım olmadı CS'nin tüm ayarlarını denedim olmadı kod denedim o da olmadı RAM değiştirdim olmadı BIOS Update yaptım olmadi ekran kartı değiştirdim olmadı işlemcimi ve ekran kartıni baska sistemlere taktım denedim ikisini aynı anda hiç takmadım arkadaşımın pcsinde ekran kartını taktım 1280-960 ayarlarda her şey orta ayar 500-600 FPS verdi başka PC'ye işlemciyi taktim onun kendi ekran kartında 250-350 arası FPS'e kadar çıktım RX580'di galiba bir hata yapipi ikisini de aynı anda sisteme takmadim son durumu anakarti resetlemek yarın onu da deneyeceğim pili söküp anakartim MSI B450A promax işlemcimi takmak için BIOS'u başkan işlemciyle yapmak lazım mıs 5500 direk takınca çalışmıyor oda olmazsa sistemi komple başka anakarta kuracağım aklıma gelen interneten bulduğum her şeyi denedim anakartta sıkıntı olabilir belki anakart B450! Anpromax.

Zaten oyunda ekran kartının tamamı kullanılmadığı için (%50 GPU kullanımı gibi bir senaryo) aslında değiştirmenin de pek bir anlamı yok bu oyun özelinde. Yani işlemci tabanlı bir oyun CS:GO veya CS 2. asıl olarak bu oyunda performans istiyorsanız özellikle tekli çekirdek performansı iyi bir işlemci tercih etmelisiniz.

Performans konusunda zaten herkes sorun yaşıyor CS:GO'dan sonra. Bu beta süreçlerini atlattıktan sonra düzelir diye düşünüyorum.

Ben 3080 ve Ryzen 5 5600 ile 180-200 arası görüyorum, optimizasyon özürlü bir oyun. Güncelleme gelmesini bekleyeceğiz. Yapacağımız bir şey yok.

NVIDIA ayarlarını yaptın mı? Oyun içi ayarların nasıl?

DDU ile eski driverı kaldırıp yenisini kurdunuz mu? Sizin 250 FPS'in altında almamanız lazım. Ayrıca CS2'nin yeni grafikleri ile birlikte ekran kartına binen yük de arttı. Eskisi gibi sadece işlemcim iyi olsun zamanı geçti. Oyunun optimizasyon olarak da 3 ay öncesine göre bayağı iyi durumda olduğunu oynayan herkes biliyor.

Sistemin diğer parçaları nedir örnek veriyorum güç kaynağın nedir? Belki de düşük bir güç kaynağı ile kullanıyorsundur.

Aynen sıfırdan başlamak en iyisi. Eğer sorun hala devam ediyorsa zaten sorun parçalarda olabilir.

Artık oyunların, yapımcıların, üreticilerin bilinçli eskitmesi olarak düşünüyorum.

Yeni grafik ayarı geldi onu açıksa kapalı tut. Oyun içi ayarlarını görsel olarak paylaşsaydın keşke. İsmini hatırlayamadım şimdi ayarın.

Konu niye polemik olmuş bilmiyorum ama Online oyunlarda ekran kartı değiştirerek daha fazla performans almak diye bir şey yok.

Hele ki 5500 üzerine 2080s almak, bir de bunu gidip 1024 pikselde oynamak. Elbette performansın daha da kötü olacaktır, 5500 o çözünürlükte darboğaza giriyor. Kaldı ki 5500 1080p de bile darboğaz yapabilir bu karta.

Yani sen eğer Online oyunlarda performans istiyorsan 5600'e, daha da iyisi için 5800x3D'ye geçmen gerekli.

6600 ile 70-110 arası gitgel yaşıyorum oyunu bıraktım CS2 sonrası. Aynı kalsa daha iyiymiş.

Konuyu bazıları çöp etmiş optimizasyon diye diye kusura bakmayın onlar adına. İşlemciniz o çözünürlükte ve o ekran kartıyla yüksek darboğaza uğruyor gibi gözüküyor. Ayarları ve kaliteyi en yükseğe çekip dener misiniz? Bakalım sorun işlemci kaynaklı mi, öyleyse bütçeniz dahilinde öneri yapalım.

Adamlar anlatmış sana bal kaymak gibi anlamadığım olay ne? Başkalarının test sonuçlarının daha iyi olması mı? En iyisi sen Custom OS yükle ReviOS'un 22H2 olması lazım yükle bir de onunla bak.

Konu sahibini bende haklı görüyorum. Söylemler tamamen çağ dışı ne kadar optimzasyon sorunu olursa olsun. GTX 750 Ti ile benzer performans vermesi imkansiz ötesi bir şey. Ama 1014x768 de nedir yani tamam CS2 sıkıntılı olabilir de her ne sebep ile olursa sistem kesinlikle darboğaz yiyor. Çözünürlük minimum 1080p olmalı en azından o işlemci için, kesinlikle islemciden darboğaz yiyor. Evet oyunda şu da var 1080p Low ayarlar ile Ultra ayarlar arasında bazen neredeyse FPS farkı kalmıyor. Ama çözünürlük inanılmaz düşük. %90 sebebi bu. PSU'dan çok fazla sorun yaşadığını düşünmüyorum. Windows sürümü ile de FPS farkının bu denli alakası olması imkansız. Windows 10 veya 11 de FPS farkı bu kadar olamaz öneriler birbirinden saçma olmuş.

Muhtemelen darboğaz yiyorsun. Ryzen 7 3700X + RTX 2070 ile 200-300 FPS alıyordum.
Ekran kartımı değiştirdim 3090 aldım. FPS gram değişmedi. 1 hafta sonra işlemciyi R7 5800x3D ile değiştirdim bazen 900 FPS bile görüyorum.

Hepinizin ağzına yapışmış CS2 optimizasyonu kötü diye. Herkes tekerleme gibi aynı şeyi bütün konularda tekrarlayıp duruyor bir salın bu tekerlemeyi. Bilmiyorsanız da konuşmayın bu konuda yapılan rezil yorumlar nedir ya.

Aynen dediğin gibi ya çözünürlük yüzünden darboğaz yiyor ya da benim fikrimce temiz bir kurulum yapması lazım. PSU kısmında sorun olduğunu sanmıyorum.

Evet son durumu yazmak istiyorum çünkü böyle çok konuya gördüm herkes yazmış çözümü buldum vs yazmışlar ama çözümü kimse söylememiş durum şu 5500 yerine 2600X taktım durum aynı 5500 yerine 5600 taktım ve FPS 600'lere çıktı boş haritada oyun içinde 1280*960 la orta ayarlarda 350 FPS alıyorum artık sorun sadece işlemciden işlemcim bozuk olduğu için değil bechmark ta gayet olması gerektiği gibi ama 5500 de bu sıkıntıyı yaşadım sadece bir tık üstü işlemciyle 80 FPS'den 600 FPS'e çıkmam inanılmaz oldu ayrıca CS 2 optimizasyonu diyen arkadaşlar için Valorant'ta yükledim onda da 5500 le aynı sonuçları aldım 70-80-120 Max durum bu birilerine belki yardımcı olur ileride.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı