RTX 3000 serisi 1080P için beklenmeli mi?

Atakan6152

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sıfırdan bilgisayar toplayacağım. Monitör 1080P olacak almışken son jenerasyon olsun dediğimden hâlâ bekliyorum 3070 1080P kartı değil onu da biliyorum.

Büyük ihtimalle 3060 1080P için olacak ancak onunda ne zaman geleceği belli değil. Uzaktan eğitim başlayacağı için en fazla ekim sonuna kadar bekleyebilirim.

Durum böyle olunca hâlâ beklemek mantıklı mı yoksa 1080P için şu an piyasa da olan bir kart mı alsam? 3000 serisi çıkınca 2000 serisi indirime girer dediler ama ondan da bir ses yok.

Üst seviye ekran kartı alıp, DSR gibi teknolojileri açıp örneğin 2K veya 4K'da render alıp bunu tekrar 1080p seviyesine dönüştürecek şekilde oynayabilirsin. Bu seviyedeki kartlar zaten 2K@60 ve 4K@60 hedefli oldukları için sorunda yaşamazsın. :)

İşlmcin nedir? Belki onboard grafik ile biraz zaman geçirebilirsin.
R5 3600 olacak büyük ihtimalle.
3060'da 2K kartı olacaktır. 2070S üstü kartlar 2K kartı diye sınıflandırabiliriz. Ama yüksek kare hızlarına çıkmak için alınabilir bütçe varsa.
Amacım 1080p 144hz. Öyle aman aman ultra olsun da demem ama en azından şuana kadar çıkmış hikayeli oyunları +60fps'de ultra da oynatsın yeter.
3060'da 2K kartı olacaktır. 2070S üstü kartlar 2K kartı diye sınıflandırabiliriz. Ama yüksek kare hızlarına çıkmak için alınabilir bütçe varsa.
Bütçem monitör hariç en fazla 8k olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı