RTX 3050/3050 Ti 4 GB'lı laptoplara olan ön yargı

Konunun uzaması için bir sebep yok. Konu sahibi dışında kimsenin karşıt görüş sunacağını sanmıyorum. Her şey gayet açık. 3050 laptoplar oyun için uygun değil. 4 GB VRAM ise öldürmez ama süründürür.

Ekran kartının sana yetmesi 4 GB VRAM'in günümüz için yeterli argümanını sunmuyor RX580 kullanıp her oyunu en düşük ayar da oynayan arkadaşım var o da her oyunu açıyor senin mantığına göre o kartta yeterli VRAM yetersizliği oyununa göre FPS düşüren bir olay eskiden öyle değildi ama artık öyle.
En düşük ayarlarda oynasam yetiyor demezdim ki. Yüksek ayarlarda oynuyorum zaten. Okumadın galiba yazıyı. :D

Konunun uzaması için bir sebep yok. Konu sahibi dışında kimsenin karşıt görüş sunacağını sanmıyorum. Her şey gayet açık. 3050 laptoplar oyun için uygun değil. 4 GB VRAM ise öldürmez ama süründürür.
Olay konuyu uzatmak değil zaten, fikir alışverişi yapmak. Siz bu kartın süründürdüğünü düşünüyorsanız açıkça söylüyorum ki sürünmenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz hocam, kusura bakmayın. 3050 kullanmadım fakat 3050 Ti sadece düşük ayarlarda oyun açabilen bir kart değil. Şu dönem açısından da her oyun için yeten bir kart. Umarım 1 sene sonra da bu konu aklıma gelir de 1 senelik deneyimlerimi aktarırım. Hiçbir şey değişmeyeceğini düşünüyorum. 😊

Olay konuyu uzatmak değil zaten, fikir alışverişi yapmak. Siz bu kartın süründürdüğünü düşünüyorsanız açıkça söylüyorum ki sürünmenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz hocam, kusura bakmayın. 3050 kullanmadım fakat 3050 Ti sadece düşük ayarlarda oyun açabilen bir kart değil. Şu dönem açısından da her oyun için yeten bir kart. Umarım 1 sene sonra da bu konu aklıma gelir de 1 senelik deneyimlerimi aktarırım. Hiçbir şey değişmeyeceğini düşünüyorum. 😊

Seneye görüşürüz o zaman.

Mesela hangi oyunların hangi ayarlarında kaç fps aldınız? Bunları yazmamışsınız bile. O zaman kime göre neye göre yetiyor? Anlamadım yani.

Ben yetmediğini iddia etmiyorum bu arada. Akıcı ve keyifli görüntü ile son zamanlarda çıkmış oyunların oynanamayacağını düşünüyorum.

İnsanların sanki bu kart Half-Life bile açamıyormuş gibi davranması garibime gidiyor ve öyle olmadığını yazıyorum. Nasıl savunmami bekliyordunuz?

İnşallah.

Kimse öyle davranmıyor ama günün sonunda yetersiz bir VRAM miktarı zira günümüz artık 2K'yı based yapmaya başladı 4060 2K Gaming yapabiliyor 3050 de bulunan VRAM o yüzden düşük kalıyor ki 1-2 seneye 3050 çok geçerliliği kalacak bir kart değil yeni oyunlarla beraber yetersiz olan VRAM'ın yanına bir de yetersiz performans eklencek burada saf güçten bahsediyorum DLSS'den değil günü kurtarcak bir kart ama uzun vadeli değil.

Mesela hangi oyunların hangi ayarlarında kaç fps aldınız? Bunları yazmamışsınız bile. O zaman kime göre neye göre yetiyor? Anlamadım yani.
Örnek istiyorsanız vereyim. RDR2'de yüksek ayarlarda 60 FPS aldım. GTA5'te keza yüksek ayarlarda 80 FPS aldım. FH4'te yüksek ayarlarda 60 üstü rahat alıyor, fakat limit olduğu için tam olarak hiç bakmadım. Spider-Man Remastered'ta da yüksek ayarlarda 55 FPS civarında seyrediyor. Rekabetçi oyunları bahsetmeye gerek yok zaten. Sadece Fortnite'ta bir düşüş oldu, o düşüşü de 4050 kullanan arkadaşıma kadar herkes yaşadığı için bilgisayardan kaynakli olduğunu düşünmüyorum. 60 FPS'in akıcı bir oyun deneyimi sunduğunu varsayarsak yettiği görüşündeyim.

Neden yeni çıkan oyunları koymadın falan diye sorarsanız da açıkça söyleyeyim, gidip Elden Ring'e 600 lira verecek param yok. Aslında 600 liralık bütçemi birkaç oyuna harcadım demek daha doğru olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı