RTX 3050-3060 vs RX 6600

Video da karsılastırıyorlar DLSS daha detaylı render yapıyor ve daha fazla FPS artışı sağlıyor.
Sonraki mesajlarımda DLSS'in FSR'dan önde olduğunu yazdım, ikisini denk tutmuyorum zaten. Bu niye?

''Neden herkes DLSS için tercih ederim diyor anlayamadım gitti bir türlü, DLSS kadar başarılı olamasa da ileride oturur zaten.''

Evet ama ben 1700'e aldım 12100F i arasında 2K oynuyor anakartları da katarsak 1.5k farkla 5600 mü dersiniz? Bir de stok fanla Intel götürür diyorlar AMD de götürür mü?

Evet FSR biraz geri kalmış bu konuda fakat bu teknolojilerle de kart daha fazla ısınır zorlanır ya da görüntü kaybı yaşarım diye korkuyorum. O yüzden kas gücü olarak 6600 düşündüm

Alacağınız B660 çipset orta halli anakartlar zaten 2.5K'dan başlıyor. Totalde aynı fiyata gelmiş oluyor. R5 5600'ü birkaç ayar yaparak stok soğutucu ile kullanabilirsiniz idareten. 12100F'yi iade etme şansınız varsa attığım ikiliyi alın. Videoda görüldüğü üzere 5600'ün çok gerisinde kalan bir işlemci. 5600 ile 5600X'in arasında aşırı bir performans farkı bulunmamakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Video da karsılastırıyorlar DLSS daha detaylı render yapıyor ve daha fazla FPS artışı sağlıyor.

Hocam bütçeniz varsa DLSS ile bence kart çok daha uzun ömürlü olur RTX 3060 adına. Tabii 3000 TL fark var ama sunduğu özellikler de var NVIDIA'nın. Reflex, DLSS, RTX, yazılım.

Yani bu kadar fark olacağını bilmiyordum açıkçası peki:
1. bu DLSS'yi kullanırken kart daha fazla ısınıyor mu?
2. hem kalite artarken hem FPS nasıl artıyor.
3. desteklemeyen oyunlarda RX6600, 3050'den daha fazla performanslı olacak değil mi?

Yani bu kadar fark olacağını bilmiyordum açıkçası peki:
1. bu DLSS'yi kullanırken kart daha fazla ısınıyor mu?
2. hem kalite artarken hem FPS nasıl artıyor.
3. desteklemeyen oyunlarda RX6600, 3050'den daha fazla performanslı olacak değil mi?
Dlss ekstra ısınma yapmaz hayır. Nasıl çalıştığını burda uzun uzun anlatmayayım hocam youtube'da bir sürü videosu mevcut. Desteklenmeyen oyunlarda evet rx6600, 3050yi geçer. İlerde çıkacak çoğu oyunun genelde dlss destekli olacağını unutmamak gerek ama. Üstelik 3050 yerine rx6600 tercih edin hocam şahsi düşüncem.

Dlss ekstra ısınma yapmaz hayır. Nasıl çalıştığını burda uzun uzun anlatmayayım hocam youtube'da bir sürü videosu mevcut. Desteklenmeyen oyunlarda evet rx6600, 3050yi geçer. İlerde çıkacak çoğu oyunun genelde dlss destekli olacağını unutmamak gerek ama. Üstelik 3050 yerine rx6600 tercih edin hocam şahsi düşüncem.
teşekkür ederim fiyat farkından dolayı 6600ü tercih edeceğim fakat ileride mutlaka dlss teknolojisine geçmeyi düşünüyorum. işlemci seçimimde 12100f ti onu da f/p bulduğum için bu ikiliyi kullanacağım 4 çekirdek olması umarım sorun yaratmaz ileride.

teşekkür ederim fiyat farkından dolayı 6600ü tercih edeceğim fakat ileride mutlaka dlss teknolojisine geçmeyi düşünüyorum. işlemci seçimimde 12100f ti onu da f/p bulduğum için bu ikiliyi kullanacağım 4 çekirdek olması umarım sorun yaratmaz ileride.
Hayırlı olsun hocam iyi oyunlar :)

3. Desteklemeyen oyunlarda RX6600, 3050'den daha fazla performanslı olacak değil mi?

1-2 aya FSR 2.0 gelecek o videoya çok takılmaya gerek yok, yakın gelecekte daha bir dengeye oturacak. Bütçe varsa 3060 güzel karttır ama zorlanmak istemiyorsa 6600 en f/p modeldir. 3050 bu kıyasın dışında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı