RTX 3050-3060 vs RX 6600

Hayırlı olsun hocam iyi oyunlar :)
1-2 aya FSR 2.0 gelecek o videoya çok takılmaya gerek yok, yakın gelecekte daha bir dengeye oturacak. Bütçe varsa 3060 güzel karttır ama zorlanmak istemiyorsa 6600 en f/p modeldir. 3050 bu kıyasın dışında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çok teşekkür ederim dostlarım kafamdaki bütün soru işaretleri silindi. Cansınız :)

Şahsen 4C-8T 12100F alacağıma R5 5600+B550 yapıştırır geçerim. 12100F her ne kadar R5 3600'ü sollasa da hem çoklu çekirdekte rakiplerine kıyasla geride kalıyor hemde oyun performansı olarak bir R5 5600 değil.

Arada 1650 TL'lik bir fark var, 12100F 11400F dengi diyebiliriz ve bence yeni nesil olması, H610'un yükseltmeye AM4 anakarta göre daha açık olması bir artı. Tercihe bağlı alınabilir, alınırsa SAM aktifleştirilebilir fakat 5600 alınmasının çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Arada 1650 TL'lik bir fark var, 12100F 11400F dengi diyebiliriz ve bence yeni nesil olması, H610'un yükseltmeye AM4 anakarta göre daha açık olması bir artı. Tercihe bağlı alınabilir, alınırsa SAM aktifleştirilebilir fakat 5600 alınmasının çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Süpersiniz o konuda da düşünmüyor değildim. Anakart olarakta H610M düşünüyorum ama bunun H ve S2H modeli var farkları nelerdir acaba? benim alacağım ramler 3200mhz destekli

@messinicocugu bro selam yine ben :D tek tek topluyom anakartı alcam şimdi modellerin farkı nedir?

Son düzenleme:
1-2 aya FSR 2.0 gelecek o videoya çok takılmaya gerek yok, yakın gelecekte daha bir dengeye oturacak. Bütçe varsa 3060 güzel karttır ama zorlanmak istemiyorsa 6600 en f/p modeldir. 3050 bu kıyasın dışında.

RSR'da çıkınca RDNA 2 kartların, özellikle 6500 XT, 6600 ve 6600 XT'nin 1650/S 3060 a karşı daha alınabilir olacağını ve FSR 2.0, RSR ve RIS'in; DLSS ve NIS'in karşısında daha güçlü olacağını düşünüyorum.
RTX 3050 alır, Ray Tracing ve DLSS'nin ikisini açarsan sadece Ray Tracing açılmış RTX 3060 Ti'ın verdiği performansa yaklaşıyor RTX 3050. hatta Ray Tracing'i kapatır sadece DLSS açarsan daha yüsek FPS verir.
DLSS'in görüntü kalitesi ve RTX'in görüntü kalitesi de farklı. Bu karşılaştırmanın 800x600 1050 Ti ve 4K 3090'dan bir farkını göremedim ben.

RSR'da çıkınca RDNA 2 kartların, özellikle 6500 XT, 6600 ve 6600 XT'nin 1650/S 3060'a karşı daha alınabilir olacağını ve FSR 2.0, RSR ve RIS'in; DLSS ve NIS'in karşısında daha güçlü olacağını düşünüyorum.

DLSS'in görüntü kalitesi ve RTX'in görüntü kalitesi de farklı. Bu karşılaştırmanın 800x600 1050 Ti ve 4K 3090'dan bir farkını göremedim ben.

Çok güzel haberler AMD ekran kartlarına iyice içim ısındı :)

Anakart olarakta H610M düşünüyorum ama bunun H ve S2H modeli var farkları nelerdir acaba?
Mosfet soğutucuları ve MHz desteği farklı diye biliyorum. MHz desteği de 3200 MHz ram için önemli değil, ikisinin sınırları içinde bir frekans. Ram ve anakart için aşağıdakilere bakabilirsiniz.

Ram için en ucuz seçenek :

Önerim :

MOSFET soğutucuları ve MHz desteği farklı diye biliyorum. MHz desteği de 3200 MHz RAM için önemli değil, ikisinin sınırları içinde bir frekans. RAM ve anakart için aşağıdakilere bakabilirsiniz.

RAM için en ucuz seçenek:

Önerim:

RAM olarak 2 x 8GB Corsair Vengeance 3200Mhz RGB Pro LED CL16 aldım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı