RTX 3050 60 Hz'de çalıştırılınca 60 FPS mi alınır?

guneyizm

Femtopat
Daha fazla  
RTX 3050 ekran kartı kullanıyorum, monitör 60 Hz. Mesela Valorant oynarken 300-400 arası bir FPS alıyorum. Sorum ise 300 FPS alırken, monitör bana sadece 60 FPS'lik bir kısım mı gösteriyor? Acaba "fark eder mi?" diye 60 FPS'e sabitledim. Sadece grafikler biraz soldu.

RTX 3050 ekran kartı kullanıyorum, monitör 60 Hz. Mesela Valorant oynarken 300-400 arası bir FPS alıyorum. Sorum ise 300 FPS alırken, monitör bana sadece 60 FPS'lik bir kısım mı gösteriyor? Acaba "fark eder mi?" diye 60 FPS'e sabitledim. Sadece grafikler biraz soldu.

Monitör hzniz kadar FPS'i görebilirsiniz örneğin 144 Hz monitorunuz varsa 144 FPS'ı gorursunuz.

Evet, monitörünüz kaç hz ise o kadar kare görüyorsunuz saniye başına.

Monitörünüz kaç Hz'ye kadar destekliyor ise, o kadar FPS değeri görürsünüz.

Monitör hzniz kadar FPS'i görebilirsiniz örneğin 144 Hz monitorunuz varsa 144 FPS'ı gorursunuz.

Denedim, 60 FPS'e sabitledim, "Fark eder mi?" Sorusunu yanıtlamak için. 60 FPS'e sabitlenince ekranda hafif yırtılmalar oluştu, grafiklerle bir oynama yapmama rağmen biraz ekran karardı ve soldu. Neden böyle oldu?

Monitör çok önemli.
Kasa çok tuttu, monitör alacak para kalmadı
:(

Denedim, 60 FPS'e sabitledim, "fark eder mi?" sorusunu yanıtlamak için. 60 FPS'e sabitlenince ekranda hafif yırtılmalar oluştu, grafiklerle bir oynama yapmama rağmen biraz ekran karardı ve soldu. Neden böyle oldu?

Kasa çok tuttu, monitör alacak para kalmadı.
:(

FPS'yi sınırlamanıza gerek yok. 60 Hz'de saniyede 60 kare de görebiliyor olsanız, ne kadar çok FPS alırsanız size o 60 kareyi o kadar iyi gösterir. İlla sabitleyecekseniz 120'ye falan sabitleyin.

FPS'yi sınırlamanıza gerek yok. 60 Hz'de saniyede 60 kare de görebiliyor olsanız, ne kadar çok FPS alırsanız size o 60 kareyi o kadar iyi gösterir. İlla sabitleyecekseniz 120'ye falan sabitleyin.

Sabitlemek istiyorum çünkü aldığım 300 FPS'in sadece 60'ını görüyorum, geriye kalan 240 FPS gibi bir değer boşa gidiyor gibi görünüyor. En azından 60 FPS'e sabitleyim de ekran kartı ısınmasın diye düşündüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı