RTX 3050 alınır mı?

Bütçe
6000
Hocam bende almayı düşünüyordum 5.000 TL'ye ama kimse önermedi sarı siteden neredeyse yarı fiyatına daha performanslı RTX 2060 alabilirsin hem RTX özelliğini kullanabilirsin hem de daha uyguna daha performanslı bir kart kullanmış olursun.

20230416_004850.jpg

Gittim direkt arkadaşa sordum. Pek memnun değil gibi 😀 Bütçeniz el veriyorsa Nvidia tarafından 3060 12GB altı kart almayın.

Ekran kartım bozulduğundan dolayı kendime bir ekran kartı almayı düşünüyorum ancak tam olarak karar veremedim. Ekran kartı piyasası zaten yüksek ve öğrenci olduğumdan dolayı çok yükseklere çıkamıyorum. Bu sebeple 3050 almayı düşünüyorum fakat çoğu kişi kötülüyor bu sebeple bir kararsızlık içerisinde kaldım dorumlarda okuduğum üzere çoğu kişi RX6600 öneriyor ancak beni Ray Tracing özelliği inanılmaz şekilde cezbediyor. Sizce ne yapmam mantıklı?
3050 uzun vadede ve yeni oyunlarda hayal kırıklığına uğratır. bütçe nedir ?

Sanki RX 6600 ile RT açıldığında çok farklı da...
FSR kapalı 3050 den daha fazla performans veriyor ama sen bilirsin.
Metro Exodus gibi bir oyunda o optimizasyona rağmen 1080P Extreme ayarlarda RT ultra da gelişmiş fizikler açık ve kenar yumuşatmalar standart ayarlarda dış mekanda 40-55 ( uzak mesafeler olmadığında 50-65) arası, iç mekanlarda 35-50 arası oynatıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı