RTX 3050 düşük FPS

Nohutsuzz

Hectopat
Daha fazla  
Efendim öncelikle ben Hepsiburada üzerinden bu oyuncu bilgisayarını aldım.
Windows 10 kullanıyorum en son sürüm yüklü. Ayrıca en son GeForce Game Ready sürücüsü de kurulu (516.59). Ayrı yeten Lenovo vantage üzerinden de güncellemeleri kontrol ediyorum. Yani yazılım olarak -benim bildiğim kadarıyla- bir sıkıntı yok.
Ben genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum. War Thunder, CS:GO gibi.
Sorunum ise CS:GO'da en düşük ayarlarda 100 FPS'i geçemiyorum. Hatta çatışma anlarında 70- 80'lere kadar da düşüyor. NVIDIA Denetim Masası'nda da her şey en düşükte. Buna rağmen neden böyle bir sorun yaşıyorum. En ufak bir fikrim yok. Bir bilen varsa yapabileceklerim hakkında öneri almak isterim.
Not: Sistem üzerinde herhangi bir donanım yükseltmesi yapılmamıştır.

Efendim öncelikle ben Hepsiburada üzerinden bu oyuncu bilgisayarını aldım.
Windows 10 kullanıyorum en son sürüm yüklü. Ayrıca en son GeForce Game Ready sürücüsü de kurulu (516.59). Ayrı yeten Lenovo vantage üzerinden de güncellemeleri kontrol ediyorum. Yani yazılım olarak -benim bildiğim kadarıyla- bir sıkıntı yok.
Ben genelde rekabetçi oyunlar oynuyorum. War Thunder, CS:GO gibi.
Sorunum ise CS:GO'da en düşük ayarlarda 100 FPS'i geçemiyorum. Hatta çatışma anlarında 70- 80'lere kadar da düşüyor. NVIDIA Denetim Masası'nda da her şey en düşükte. Buna rağmen neden böyle bir sorun yaşıyorum. En ufak bir fikrim yok. Bir bilen varsa yapabileceklerim hakkında öneri almak isterim.
Not: Sistem üzerinde herhangi bir donanım yükseltmesi yapılmamıştır.
Msi Afterburner ile oyunda iken değerlere bakın, ayrıca 8 ona az kalmış bu tip bilgisayarlarda ya 2x4 veya 2x8 olması daha iyi hele ki bu oyunlarda. Ayrıca sıcaklık yüzünden de olabilir.

2 farklı durumdan dolayı FPS düşmesi yaşamaktasınız. 1.sebep RAM konusunda rekabetçi oyunlarda Dual RAM kullanmanız gerekmekte. 2. sebep cihazda MUX Switch olmadığı için harici mönitöre bağlanıp dahili ekran kartının kapatılması gerek. Bu koşulları sağlarsanız FPS değerleriniz 200 üzerine bile çıkabilir.

RAM'den kaynaklı olabilir. 2X8 yapmanızı öneririm.
Şu şartlarda ve yakın vadede pek mümkün değil gibi :(
NVIDIA Denetim Masası'ndan CS:GO için hangi GPU'nun kullanımda olduğuna bak. Belki işlemciye dahili olan GPU devrede olabilir.
Hocam özellikle ayarladım. Harici GPU'da açıyor oyunu.
Ayni cihaza sahibim, sorun tek kanal RAM'den dolayi RAM ekleyene kadar rekabetçi oyunlari en yüksek ayarda oynamanizi öneririm FPS düşüklüğü vs daha az yaşarsınız.
Deneyeceğim.
Hocam oyunlarda Intel HD Graphics seçili olabilir. Onu kontrol ettiniz mi?
Hocam onu özellikle seçtim -denemek adına- ve 40 FPS üstünü göremedim 😅
2 farklı durumdan dolayı FPS düşmesi yaşamaktasınız. 1.sebep RAM konusunda rekabetçi oyunlarda Dual RAM kullanmanız gerekmekte. 2. sebep cihazda MUX Switch olmadığı için harici mönitöre bağlanıp dahili ekran kartının kapatılması gerek. Bu koşulları sağlarsanız FPS değerleriniz 200 üzerine bile çıkabilir.
Onun için yeni bir monitöre veya eski monitörümü kullanmak için HDMI kablosu ve VGA to HDMI kablosu gerekli hocam :)

Onun için yeni bir monitöre veya eski monitörümü kullanmak için HDMI kablosu ve VGA to HDMI kablosu gerekli hocam :)

İleride benim tavsiyem sağlam bir monitör çek. Çok ciddi fark oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı