RTX 3050 Excalibur laptopta oyunlar kasıyor

yaygozoz123

Kilopat
Kek günü
Selam herkese! Geçen sene bir Excalibur laptop aldım donanım özellikleri: Intel i5 12th gen, NVIDIA RTX 3050 16 GB RAM 500GB SSD ve bu özelliklere rağmen oyunları yüksek ayarda oynamak istediğim zaman bazı oyunlar kasıyor. Acaba çözümü falan var mıdır bu işin çünkü kasarak oyun oynayacaksam neden bu kadar para verdim ben bu bilgisayara?

Selam herkese! Geçen sene bir Excalibur laptop aldım donanım özellikleri: Intel i5 12th gen, NVIDIA RTX 3050 16 GB RAM 500GB SSD ve bu özelliklere rağmen oyunları yüksek ayarda oynamak istediğim zaman bazı oyunlar kasıyor. Acaba çözümü falan var mıdır bu işin çünkü kasarak oyun oynayacaksam neden bu kadar para verdim ben bu bilgisayara?
Oynadığınız oyunlar nedir? FC 26 tarzı oyunlarsa normal 3050 artık o kadar yeni bir ekran kartı değil.

Dostum çoğu oyunu yüksekte rahat oynayamayacaksın. Yükseğe yakın ayarlarda 1000 tane ayar yaparak oynayacaksın ya da orta da oynayacaksın.

3050'nin VRAM'i 4GB muhtemelen sizdeki. Bende Excalibur'un 11400H-3050Ti 4GB olanı var ve 2021 sonrası AAA oyunlarda yüksek grafik ayarlarında oynayamıyorum oynayabiliyorsam da VRAM ucu ucuna yetiyor. Sorun VRAM yetersizliğinden ise Texture kalitesini düşürmek gerek (örneğin yüksekten ortaya) en çok o etkiliyor.

3050 giriş segment bir ekran kartı. Bu kartın her oyunu en yüksekte oynatmak gibi bir vaadi yok. AAA oyunları 1080p medium ayarlarda oynamak için oldukça yeterli. Ben 2021 öncesi AAA oyunları 1080p ultrada en kötü 60fps ile rahat rahat oynayabiliyorum 3050Ti ile. Kartın 2021 sonrası oyunlarda sorun çıkartacağını bildiğim için hiç denemiyorum bile onları.

Aldığınız excalibur laptop giriş segment bir gaming laptop. Eğer her oyunu en yüksekte rahat rahat oynatabilseydi 150.000 liraya gaming laptoplar üretilmezdi alan da olmazdı onları.

İnsanların laptop 3050 ve 3050Ti'ları ile ilgili en çok yaşadıkları sorun VRAM yetersizliği. Siz de muhtemelen bunu yaşıyorsunuz. Kısacası grafikleri düşürmek harici çözümü yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı