RTX 3050 laptop Elden Ring kaldırır mı?

İşletim sistemi
Windows 11
Ne zamandır kullanıyorsunuz hocam laptopu?

Alalı 1 sene geçen sene bu zamanlardı fanda sıkıntı yoktur diye düşünüyorum internette NVIDIA Denetim Masası ayarları yaptım hala 30 FPS falan alıyorum arkadaşlarım mümkün değil diyor zamanında unlost FPS arttırma falan bir sürü yöntem denedim bozmuş olma ihtimalimi düşünüyorum.

Alalı 1 sene geçen sene bu zamanlardı fanda sıkıntı yoktur diye düşünüyorum internette NVIDIA Denetim Masası ayarları yaptım hala 30 FPS falan alıyorum arkadaşlarım mümkün değil diyor zamanında unlost FPS arttırma falan bir sürü yöntem denedim bozmuş olma ihtimalimi düşünüyorum.
Olabilir.

Hocam 3050 ile 60 fps alabiliyor olmanız gerekiyor. Alamadığınız durumlarda CPU bottleneck olduğunu düşünebilirsiniz. Afterburner'ı yükleyip GPU ve CPU kullanımlarını ve sıcaklık değerlerini test edip buraya görüntüsünü atar mısınız?

Hocam 3050 ile 60 FPS alabiliyor olmanız gerekiyor. Alamadığınız durumlarda CPU bottleneck olduğunu düşünebilirsiniz. Afterburner'ı yükleyip GPU ve CPU kullanımlarını ve sıcaklık değerlerini test edip buraya görüntüsünü atar mısınız?

Ben bir araştırayım o zaman teşekkür ederim.

Hocam 3050 ile 60 FPS alabiliyor olmanız gerekiyor. Alamadığınız durumlarda CPU bottleneck olduğunu düşünebilirsiniz. Afterburner'ı yükleyip GPU ve CPU kullanımlarını ve sıcaklık değerlerini test edip buraya görüntüsünü atar mısınız?

Bu şekilde mi istediniz acaba diğer türlü bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-13 140602.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-13 140602.png
    4,8 MB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Ben bir araştırayım o zaman teşekkür ederim.

Bu şekilde mi istediniz acaba diğer türlü bilmiyorum.
Ayarları arttırdığınızda gpu kullanımı artıyor mu? Muhtemelen CPU bottleneck var.

GPU kullanımı 0 gözüküyor sağ kısımda NVIDIA'nın göstergesi ve bu CPU bottleneck darboğaz mı oluyor laptoplarda olmuyor diye biliyorum.
Darboğaz durumu oyundan oyuna değişiyor maalesef, her oyunda farklı senaryo yaşanıyor. Optimize iyi edilmemiş bir oyun CPU'yu sonuna kadar kullandığı zaman GPU'ya yeterince güç veremiyorken bazı oyunlarda ise tam tersi olabiliyor, tamamen oyuna bağlı. Elden Ring de CPU heavy bir oyun.

Darboğaz durumu oyundan oyuna değişiyor maalesef, her oyunda farklı senaryo yaşanıyor. Optimize iyi edilmemiş bir oyun CPU'yu sonuna kadar kullandığı zaman GPU'ya yeterince güç veremiyorken bazı oyunlarda ise tam tersi olabiliyor, tamamen oyuna bağlı. Elden Ring de CPU heavy bir oyun.

Peki ne yapmalıyım garantisi bitmeden bilgisayarcıya da götürmeye korkuyorum garanti bozulur diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı