RTX 3050 Laptopta FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Onurumz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
16Gb 3200Mhz CL22 Dual Channel
SSD veya HDD modeli
512Gb M.2 Ssd
Ekran kartı
RTX3050 75W
İşlemci
İntel Core i5 11400H
Oyundaki değerleri attım. Anlık olarak GPU kullanımım düşüyor ve drop giriyor. Turbo modda denedim, tüm modları denedim, sonuç aynı. Afterburner'dan "Core Clock" ve "Memory Clock" değerlerini düşürdüğümde stabil dalgalanma yapmadan ekran kartı kullanımım %99 fakat bu sefer de FPS çok düşük. Yardımcı olursanız sevinirim, videolu olarak da attım.

Grand Theft Auto V Screenshot 2022.04.15 - 17.23.27.14.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2022.04.15 - 17.23.35.53.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2022.04.15 - 17.23.37.23.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam cihazınız yükte 75 watt çeker ve yüksek mhz de çalışır ama sizde 5 watt çekerken 2000mhz'de çalışır.
Sizdeki durum çok farklı.
Diğer hocalarım faha bilgili onlar yardımcı olur.
Evet öyle ama anlayamıyorum bunun sebebini Afterburner kaynaklı bir hata mı çünkü watt azaldıkça daha düşük bir FPS vermez mi ?
Thermal Throttle yüzünden darboğaz yaşıyorsunuz diyeceğim ama çok fazla sıcaklık göremedim. Eğer çözülmezse müsait zamanda bakacağım.
Tamamdır çok sevinirim.

Oyun Intel UHD'yi falan kullanıyor olmasın? 6 Watt çeken ekran kartı bir garip çünkü.
Yok hocam özellikle NVIDIA Denetim Masasından ayarlarını da yaptım.
Hareket edince 40 FPS veriyor, durunca 100 oluyor :D
Evin içinde hareketsiz durduğumda değerlerim gayet iyi oluyor GPU kullanımım falan fakat işte dışarıda araba sürünce iş değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı