RTX 3050 Laptopta FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

Onurumz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
16Gb 3200Mhz CL22 Dual Channel
SSD veya HDD modeli
512Gb M.2 Ssd
Ekran kartı
RTX3050 75W
İşlemci
İntel Core i5 11400H
Oyundaki değerleri attım. Anlık olarak GPU kullanımım düşüyor ve drop giriyor. Turbo modda denedim, tüm modları denedim, sonuç aynı. Afterburner'dan "Core Clock" ve "Memory Clock" değerlerini düşürdüğümde stabil dalgalanma yapmadan ekran kartı kullanımım %99 fakat bu sefer de FPS çok düşük. Yardımcı olursanız sevinirim, videolu olarak da attım.

Grand Theft Auto V Screenshot 2022.04.15 - 17.23.27.14.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2022.04.15 - 17.23.35.53.png

Grand Theft Auto V Screenshot 2022.04.15 - 17.23.37.23.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benchmarklara bakınca işlemci 4 GHz'nin altına düşmemiş, sizinki düşük frekansta çalışıyor, bence sorun bu ama nasıl çözeriz? Manuel olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz belki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benchmarklara bakınca işlemci 4 GHz'nin altına düşmemiş, sizinki düşük frekansta çalışıyor, bence sorun bu ama nasıl çözeriz? Manuel olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz belki.

Evet farklı bir teste baktığımda da 4GHz'lerde.

Nasıl ayarlayabilirim o konuda bilgim yok.

Benim de bilgim yok, yeni bir konu açın isterseniz "işlemci düşük frekansta çalışıyor" diye.
Tamamdır teşekkürler hiç fark edememiştim.
Benim de bilgim yok, yeni bir konu açın isterseniz "işlemci düşük frekansta çalışıyor" diye.
Hocam frekans yükseldi fakat 4082MHz'i geçmiyor ve sonrasında tekrar kendi kendine düşüyor masaüstüne geçip tekrar oyuna dönünce bir süre daha yüksek frekansta çalışıp kendiliğinden düşüyor.

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkürler hiç fark edememiştim.

Hocam frekans yükseldi fakat 4082MHz'i geçmiyor ve sonrasında tekrar kendi kendine düşüyor masaüstüne geçip tekrar oyuna dönünce bir süre daha yüksek frekansta çalışıp kendiliğinden düşüyor.
Hocam bende Monster abra v17.2 var onda da i5 11400h var oda stabil 4082mhz de çalışıyor.

Hocam frekans yükseldi fakat 4082MHz'i geçmiyor ve sonrasında tekrar kendi kendine düşüyor masaüstüne geçip tekrar oyuna dönünce bir süre daha yüksek frekansta çalışıp kendiliğinden düşüyor
Yani sıcaklıktan dolayı düşürür hızını işlemci ama sizin sıcaklıklar da çok aşırı fazla değil. Laptop kullanmadığım için böyle durumlarla karşılaşmıyorum, pek yardımcı olamadım. Bu videoya bir bakın isterseniz.

Yok hocam o dediğiniz şey throttle filan olursa öyle olur yani sıcaklıklar fazla olursa olur ama sizin cihazın sıcaklıklarıda fazla değil.
Az önce de test ettim 4082MHz sabit 90 dereceleri görüyor anlık dropla 82 dereceye düşüyor ve bundan dolayı biraz geçtikten sonra frekansı düşürüyor.
dddd.png

Gel bir de burdan yak kapalı hocam ayarları.

Arkadaşlar bu sorun da çözüldü... Bu laptopla sorunu olan arkadaşlar bana ulaşabilirler neredeyse görebileceğim tüm hataları ve sorunları gördüm. Bu sorunu da şu şekilde çözdüm altına soğutucu fan aldım ve termal macun yeniledim artık 4082MHz`de çalışıyor düşme yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı