RTX 3050 overclock ayarları nasıldır?

İsimsizMan09

Hectopat
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
İ3 10100F
1676308789908.png

Arkadaşlar test ede ede yükselttim doğru bir şekilde. Fakat ilk ayarladığımda Core clock 265, Memory clock 1300'dü. Fakat o şekilde GTA 5'e girdiğimde oyundan attı 4 kez. Ben de bu seviyeye indirdim. Nasıl olmuş?

YouTube'da mutlaka vardır ama Core clock bana fazla geldi ben 1660 Ti'a +150 veriyorum ayrıca güç limiti olduğu için bir yerden sonra boşuna arttırmış olursunuz.

Eki Görüntüle 1667253

Arkadaşlar test ede ede yükselttim doğru bir şekilde. Fakat ilk ayarladığımda Core clock 265, Memory clock 1300'dü. Fakat o şekilde GTA 5'e girdiğimde oyundan attı 4 kez. Ben de bu seviyeye indirdim. Nasıl olmuş?

Ekran kartımızla işlemcimiz aynı seninle :). Bence GTA 5 için overclock yapıp sağlığını bir tık bile olsa düşürmeye gerek yok. Yeterince Ultra ayarlarda bile 130-140+ FPS veriyor zaten

YouTube'da mutlaka vardır ama Core clock bana fazla geldi ben 1660 Ti'a +150 veriyorum ayrıca güç limiti olduğu için bir yerden sonra boşuna arttırmış olursunuz.
Bir yerden sonra derken. Yani ne kadar boşa arttırmış olurum.?

Ekran kartımızla işlemcimiz aynı seninle :). Bence GTA 5 için overclock yapıp sağlığını bir tık bile olsa düşürmeye gerek yok. Yeterince Ultra ayarlarda bile 130-140+ FPS veriyor zaten
Doğru diyorsunuz hocam. Bendeki de aç gözlülük biraz.

Bir yerden sonra derken. Yani ne kadar boşa arttırmış olurum?

Doğru diyorsunuz hocam. Bendeki de aç gözlülük biraz.

Kendin deneyerek örneğin 20'şer 20'şer arttır oyunda Afterburner'de artmadığı zaman voltaj sınırına gelmiş oluyor galiba.

Artmama gibi bir durum olmadı ben yaparken. Bir de GeForce Experience'ın performans ayarında maksimum voltaj var hocam o neyi etkiler?

Ben de NVIDIA denetim masasında güç konusunda maksimum performansı seçiyorum güç ve performansı dengelemek yerine elektrikten kısmayıp tam anlamıyla kullanmanı sağlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı