Çözüldü RTX 3050 sistemde sürücü güncellemesi sonrası CS2 düşük GPU kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

hackutu

Femtopat
Daha fazla  
RAM
40
Ekran kartı
RTX 3050 Laptop (4GB)
İşlemci
i5-12450H
RTX 3050 (4 GB) laptop kullanıyorum ve en son NVIDIA sürücü güncellemesinden beri CS2'de FPS sorunu yaşıyorum. NVIDIA uygulamasından yer paylaşımını açıp oyun içinde alt+Z tuşlarına basılınca yer paylaşımı açılıyor ya oradan istatistikleri açtım. FPS bazen 40-60'a kadar düşüyor (normalde akıcı 100-150 FPS olurdu) ve GPU kullanımına ne zaman bakarsam %40-50 civarlarında. Bazen bir anlığına %10'a kadar düşüyor (stutter) o anlarda da 30 FPS altı alıyorum. Ama beni ayar eden kısım ise bunun sadece CS2 maçlarında olması. Cyberpunk 2077 gibi başka oyunlarda bu sorunun olmamasını geçtim CS2 lobisinde bile GPU kullanımı %100.

FPS üst sınırım yok. Ekran 144 Hz.

Denediğim çözümler:
Ayarlardan uygulamaların planlarına baktım (enerji tasarrufu, en iyi performans ve dengeli) CS2 diğer bütün oyunlar gibi en iyi performans ayarında. Pil kullanım planı laptopu aldığım günden beri en iyi performans ayarında. Bunların üstüne bir de cs2.exe'yi Görev Yöneticisi'nden en yüksek önceliğe aldım ama yine de bir fark olmadı.
FPS üst sınırı yok diye gözüktüğü halde CS2 yönetici konsolundan FPS sınırını 1000 yaptım.

Çözüm
Eski kullandığınız sürümü NVIDIA sitesinden indirin, DDU ile var olan sürücünüzü güvenli moddayken kaldırın ve yine güvenli moddan çıkmadan eski sürücünüzün setup’ını başlatıp kurun. Yeni güncellemeler böyle sorunlara sebep olabiliyor CS2'de.
Eski kullandığınız sürümü NVIDIA sitesinden indirin, DDU ile var olan sürücünüzü güvenli moddayken kaldırın ve yine güvenli moddan çıkmadan eski sürücünüzün setup’ını başlatıp kurun. Yeni güncellemeler böyle sorunlara sebep olabiliyor CS2'de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sürücüleri kaldırırken bir hata yaparsam sıkıntı çıkar mı? İşlemcisin iGPU'su var ama bilmiyorum.

Hocam sürücüleri kaldırırken bir hata yaparsam sıkıntı çıkar mı? İşlemcisin IGPU'su var ama bilmiyorum.

Merhaba, biraz geç oldu mesajı görmem. Güvenli modda DDU ile sürücüyü silip yeni sürücüyü ya da daha eski bir sürücüyü indirebilirsiniz, sorun olmaz.

Merhaba, biraz geç oldu mesajı görmem. Güvenli modda DDU ile sürücüyü silip yeni sürücüyü ya da daha eski bir sürücüyü indirebilirsiniz, sorun olmaz.

Sağ olun hocam, düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…