RTX 3050 Ti laptopta Cyberpunk 2077'de FPS düşüyor

Mehmet2820

Hectopat
Daha fazla  
Cyberpunk'ta saçma bir şekilde tüm grafik ayarları opsiyonlarında aynı FPS değerini alıyorum(30-40 FPS),yani FPS değeri hiçbir şekilde artmıyor(minimum ayarlarda dahi).maksimum FPS değerini 240'a ayarladım, bir değişiklik olmadı, maksimum FPS ayarını kapattığımda da aynı şekilde bir değişiklik olmadı. Bir de işin ekstra bir durumu var, hack esnasında ara ekrana geçip çıktıktan sonra olsun, duraklama menüsüne girip çıkınca olsun FPS anında 6-7 FPS'lere düşüyor ve sonrasında düzeliyor.
Kullandığım sistem:
ASUS ROG STRIX G15, RTX 3050 Ti Mobile, Ryzen 7 4800H, 16 GB RAM, 500 GB SSD, Windows 10 Home.

VRAM'in yetersiz olmasından şüphelenmiyor değilim ama yakıştıramıyorum ROG STRIX serisine. D

Bazen kartın adı öyle olsun diye RTX koymuş olma ihtimallerini düşünüyorum. D 22K'lık sistemde RTX açık bir şekilde 60 FPS oyun oynayabilme şansına erişemedim henüz. S

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok garip bir yorum olmuş VRAM'in yetersiz olmasını ROG STRIX'e yakıştıramıyorum derken ne demek istedin? GPU'yu üreten ASUS degil NVIDIA. Cebinde ne kadar paran varsa o kadarlık alıyorsun RTX 3070-3080 almamak icin kimse kimseyi kolundan tutmuyor. Bu özelliklerdeki PC'lerin 22K olmasıda üreticilerin suçu degil adamlar 1000$ dan satışa çıkarıyor bizim ülkede kur 18.50 adamlar ne yapsın.

Çok garip bir yorum olmuş VRAM'in yetersiz olmasını ROG STRIX'e yakıştıramıyorum derken ne demek istedin? GPU'yu üreten ASUS degil NVIDIA. Cebinde ne kadar paran varsa o kadarlık alıyorsun RTX 3070-3080 almamak icin kimse kimseyi kolundan tutmuyor. Bu özelliklerdeki PC'lerin 22K olmasıda üreticilerin suçu degil adamlar 1000$dan satışa çıkarıyor bizim ülkede kur 18.50 adamlar ne yapsın.

Farkındayım hocam doğru, "onunla ilgili olduğunu sanmıyorum" manasında yazdım VRAM mevzusunu(VRAM kullanımını kontrol ettim birkaç kez), VRAM'in yarısını kullanmasına rağmen(Low ayarlarda da aynı şekilde) FPS bu durumda. Ayrıca mobil bir kart sonuçta masaüstü performansı beklemek saçma olurdu, işin ilginç tarafı, daha önce herhangi bir oyunda bu problemle karşılaşmadım, acaba oyunla ilgili teknik bir problem mi var, yoksa bir şeyleri yanlış mı yapıyorum, çözüm konusunda bir bilginiz var mı?

Armoury Crate'i kontrol ettiğimde GPU'nun "olağanüstü güç tasarrufu modunda" olduğunu gördüm. Dünyadan foruma .D yardımcı olabilecek biri var mı?

Farkındayım hocam doğru, "onunla ilgili olduğunu sanmıyorum" manasında yazdım VRAM mevzusunu(VRAM kullanımını kontrol ettim birkaç kez), VRAM'in yarısını kullanmasına rağmen(Low ayarlarda da aynı şekilde) FPS bu durumda. Ayrıca mobil bir kart sonuçta masaüstü performansı beklemek saçma olurdu, işin ilginç tarafı, daha önce herhangi bir oyunda bu problemle karşılaşmadım, acaba oyunla ilgili teknik bir problem mi var, yoksa bir şeyleri yanlış mı yapıyorum, çözüm konusunda bir bilginiz var mı?

Armoury Crate'i kontrol ettiğimde GPU'nun "olağanüstü güç tasarrufu modunda" olduğunu gördüm. Dünyadan foruma. D yardımcı olabilecek biri var mı?

Bende ASUS laptop kullanıyorum olağan üstü güç tasarrufu modunda düşük performanslı çalışıyor laptop modu Ultimate getirin ve test edin.

Bende ASUS laptop kullanıyorum olağan üstü güç tasarrufu modunda düşük performanslı çalışıyor laptop modu Ultimate getirin ve test edin.
güç tasarrufu modu kapandı ama fps problemi hala devam ediyor hocam tüm ayarlarda hala aynı fps değerini veriyor,anlam veremedim ama darboğazda yapıyor oyunda.

Adı üstünde 3050 ti, bir de laptop olunca. 😕 Ne bekliyordun dostum uzay mekiği mi ? 3000 serisi olunca canavar olmuyor kart. En tırt 3000'i vermişler sana.

Adı üstünde 3050 ti, bir de laptop olunca. 😕 Ne bekliyordun dostum uzay mekiği mi ? 3000 serisi olunca canavar olmuyor kart. En tırt 3000'i vermişler sana.
performansının farkındayım hocam,laptop hediye geldi,kendim almadım yani.Ayrıca da tüm grafik ayarlarında aynı fps değerini almakla,ne ilgisi var ekran kartının kötü veya iyi olmasının 😆hadi tüm bunları bi kenara bırak rdr 2 gibi bir oyunda ultra 1080p ayarlarda 60 fps oynuyorum .D

keşke bir de yukarıda yazdıklarımı okusaydın .d

Güncelleme:Uncharted'da da aynı problemle karşılaştım oyun bi anda 20 fps e düşüyor(60 fps'ken) ve çatışma esnasında olsun, bol animasyonlu ortamlar olsun,fps 60 ken yine aynı şekilde ölümüne düşüyor ama çık gir yapınca düzeliyor.İki oyunun da optimizasyon problemi olmasından mıdır yoksa,sistemle ilgili bi durum olduğundan mıdır?(çift kanal ram olmaması gibi),bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok iyi olur.

Son düzenleme:
Performansının farkındayım hocam, laptop hediye geldi, kendim almadım yani. Ayrıca da tüm grafik ayarlarında aynı FPS değerini almakla, ne ilgisi var ekran kartının kötü veya iyi olmasının 😆hadi tüm bunları bir kenara bırak RDR 2 gibi bir oyunda Ultra 1080p ayarlarda 60 FPS oynuyorum. D

Keşke bir de yukarıda yazdıklarımı okusaydın. D

Güncelleme: Uncharted'da da aynı problemle karşılaştım oyun bir anda 20 FPS'e düşüyor(60 FPS'ken) ve çatışma esnasında olsun, bol animasyonlu ortamlar olsun, FPS 60ken yine aynı şekilde ölümüne düşüyor ama çık gir yapınca düzeliyor. İki oyunun da optimizasyon problemi olmasından mıdır yoksa, sistemle ilgili bir durum olduğundan mıdır?(çift kanal RAM olmaması gibi),bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok iyi olur.

Bahsettiğiniz oyunları hiç oynamadım fakat optimizasyon sorunlu oyunlarda bir anda FPS'nin yerlere inmesi normal, Dying Light 1 ve 2 oynadim, oyunun ilk versiyonu optimizasyon özürlüsüydü bir anda 25fpslete düşüp yükseltiyordu fakat 2. oyunu sabit FPS ile bitirdim dün, onun dışında bahsettiğiniz sorunu hiçbir oyunda yaşamadım. Sizin elinizdeki notebookun aynısının GTX 1650 içeren modelini kullanıyorum üstelik RAM'im 1x8GB.

Bahsettiğiniz oyunları hiç oynamadım fakat optimizasyon sorunlu oyunlarda bir anda FPS'nin yerlere inmesi normal, Dying Light 1 ve 2 oynadim, oyunun ilk versiyonu optimizasyon özürlüsüydü bir anda 25fpslete düşüp yükseltiyordu fakat 2. oyunu sabit FPS ile bitirdim dün, onun dışında bahsettiğiniz sorunu hiçbir oyunda yaşamadım. Sizin elinizdeki notebookun aynısının GTX 1650 içeren modelini kullanıyorum üstelik RAM'im 1x8GB.

İlginç bir durum yetkili servisle konuşucam, sistemle ilgili bir problem var sanırım, ama Hellblade gibi ciddi grafik birimi isteyen bir oyunda 2K çözünürlükte 40-50 FPS alıyordum, aşırı saçma gelmeye başladı bu durum, neyse, teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı