RTX 3050 Ti laptopta Cyberpunk 2077'de FPS düşüyor

Tamam da bu arkadaşın rami 8 gb ve tek kanal. Yani konu sahibinin bu arkadaştan daha iyi bir performans alması lazım. Malum ram miktarının fps üzerindeki etkisi büyük.
Tek kanaldan dolayı olması muhtemel(benim problem)

16x1 yani

Tamam da bu arkadaşın rami 8 gb ve tek kanal. Yani konu sahibinin bu arkadaştan daha iyi bir performans alması lazım. Malum ram miktarının fps üzerindeki etkisi büyük.
Aliyodum zaten(ultrada rtx kapalı 40-50 fps civarı veriyodu),ama giriş kısmından sonra (chapter 1),performans baya etkilendi anlayamadım.

Bir de rtx 3050 ti benim gpu

Problemin ana kaynağı biostaydı güncelledim,belli miktarda performans artışı sağladı ama hala olması gereken performansı vermiyor oyunlarda(yt deki testlere dayanarak)

Son düzenleme:

16x1 yani

Aliyodum zaten(ultrada rtx kapalı 40-50 fps civarı veriyodu),ama giriş kısmından sonra (chapter 1),performans baya etkilendi anlayamadım.

Bir de rtx 3050 ti benim gpu

Problemin ana kaynağı biostaydı güncelledim,belli miktarda performans artışı sağladı ama hala olması gereken performansı vermiyor oyunlarda(yt deki testlere dayanarak)
Hocam bi MSI Afterburner ile fps ,sıcaklık ,GPU ve CPU kullanım yüzdelerini atar mısınız belki bir yardımım dokunur .

Hocam bi MSI Afterburner ile fps ,sıcaklık ,GPU ve CPU kullanım yüzdelerini atar mısınız belki bir yardımım dokunur .
Gpu kullanımı normal diyebilecegimiz duzeylerde,cpu bazen %100 leniyor ama ortalama %80-90 civarlarında,ve ara ara darboğaz yapıyor.gpu sıcaklığı ortalama 65-70 civarlarinda değişiyor,cpu 85-90 civarı(oyundayken)

Aslında problemi çözmüştük,biosu guncelleyerek,ama diğer oyunlarda da benzer problem oluşuyor ara ara

Sorunu çözdüm,oyunun uyguladığı bir yaptırım mıdır,değil midir bir fikrim yok ama,oyun normal haliyle Ryzen işlemcilerin sanal çekirdeklerini ve asıl çekirdeklerini tam potansiyel halinde kullanmıyor,örneğin benim işlemcim 8 çekirdek bir işlemci ve oyun sadece as çekirdeklerden 6' sını kullanıyor ve 2'si boşta,bu sorunu SMT CyberEngine tweak denilen üçüncü parti bir patchle çözdüm,normalin iki katı fps alıyorum şu an.Aynı zamanda başlıktaki diğer arkadaşların dediği gibi dual ram kullanmak da genel anlamda performansı etkileyecektir.
Aynı sorunu yaşayanlar için çözümün linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı