RTX 3050 Ti R5 4600H sistemle Windows 11'e geçildikten sonra oyunlarda FPS düşük

Samurayy

Decapat
Daha fazla  
RAM
32GB
Ekran kartı
rtx3050ti
İşlemci
R5 4600H
Dün Windows 10'dan 11'e yukselttim PC'yi ve Valorant'a girilmediğinden Secure Boot'u yanlış hatırlamıyorsam enabled yaptım. Şimdi Valorant açılıyor sorun yok ama oyunlarda çok drop yiyorum ve FPS'im normalden duşuk. Windows 10'a geçsem yakın zamanda guncellemeler kaldırılacakmış, ben şimdi ne yapacağım?

Windows 10 un desteği bitmesi demek onu kullanamayacağınız anlamına gelmez. Sadece yazılım ve güvenlik konusunda artık güncelleme gelmeyecek o kadar, destek kesildikten sonra uzun bir süre kullanılabilir. Şahsen ben 2026'nın çeyreğine kadar Windows 10 kullanmaya devam ederim.

FPS droplarının asıl sebebi Windows 11 olacağını sanmıyorum. Windows 11'e geçerken yükseltme olarak değil de sıfırdan temiz kurulum yapılması öneriliyor, bu konuda bir yazılım karmaşası olmuş olabilir.

Ekstra olarak ekran kartı driverini DDU ile silip başka bir driver yüklemeyi dener misiniz?

Son düzenleme:
Windows 10 un desteği bitmesi demek onu kullanamayacağınız anlamına gelmez. Sadece yazılım ve güvenlik konusunda artık güncelleme gelmeyecek o kadar, destek kesildikten sonra uzun bir süre kullanılabilir. Şahsen ben 2026'nın çeyreğine kadar Windows 10 kullanmaya devam ederim.

FPS droplarının asıl sebebi Windows 11 olacağını sanmıyorum. Windows 11'e geçerken yükseltme olarak değil de sıfırdan temiz kurulum yapılması öneriliyor, bu konuda bir yazılım karmaşası olmuş olabilir.

Ekstra olarak ekran kartı driverini DDU ile silip başka bir driver yüklemeyi dener misiniz?
benimki laptop iki tane ekran kartı var bugun ikisini de ddu ile silip bir tekrardan kuracağım eger olmazsa win10 a geri gececeğim. Keşke hiç geçmeseydim. Olmazsa artık kurtarma yerinden win 10 a geri döneceğim. Yada drekt ugraşmadan windows 10 a geri mi dönsem çok kararsızım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı