Merhaba değerli üyeler öncelikle PC özelliklerimden bahsedeyim.
-HP Pavilion Gaming 15-DK2063NT
-i5-11300H Turbo Boost ile 4.4 GHz ama görmediğim daha 4 olduğunu.
-8x2 3200 MHz RAM.
-RTX 3050 Ti 4 GB 60W.
-512 GB NVMe M.2 SSD.
Şimdi arkadaşlar bu PC de zaten kalabalık GTA Online sunucusuna girersem 50 FPS alıyorum. Invite only girersem 80-70 oluyor, boş sunucuda high ayarlarda. Neyse benim asıl sorunum şu, son zamanlarda FiveM sardım. Biliyorum oyunun sabit bir optimizasyonu yok ama performans izlemeyi açtığım zaman gördüğüm değerler beni dehşete düşürdü. İşlemcim 2 dk lik aralıklarla %80 seviyelerine çıkıyor, oyunu kastırıyor. GPU ise oyunu Ultra ayarlara almama rağmen. Onu da denedim bu arada, GPU'ya yük bindirdim ama olmuyor. En fazla %60 kullanılıyor. Normalde FiveM de sadece texture kalitesini yüksek ayarda oynuyordum. O zamanda GPU sadece %30 kullanıyor. CPU ise %5 oluyor ama süreklide %80 seviyelerine çıkıyor. Ondan sonra herkes oyun içinde GeForce Experience'ı kullanabiliyor ama benim alt+Z açık olmasına rağmen oyun içinde açılmıyor. Ayrıca GeForce'da oyunun dosyasını koymama rağmen oyunu bulmuyor. Programlarda görünmüyor. Her yolu denedim. Arkadaşlar sistemimin FiveM için güçlü olduğunu düşünüyorum. Bence sürekli FPS düşmesi almam ya da darboğaz yememem gerekiyor. En azından GPU %99 kullansa düşük FPS alsam anlarım. Bu arada FiveM FPS değerlerimde düşürsem de ultraya da alsam sabit 30-50-60 arası sürekli git gelli. Ama oyunda geçirdiğim süre arttıkça 30-40 oluyor. Yardım lazım.