RTX 3050 ve i3 12100F sistem uyumlu mu?

bhcxxx

Attopat
ASUS Dual RTX 3050.
i3 12100F.
ASUS Prime H610mr D4.
Game booster 550 + 80 Plus PSU + mesh kasa.
G.Skill Ripjaws CL18 2x8 3200 MHz.
Goodram M.2 SSD 2300 1700

Uyumsuz bir şey var mı çünkü droptan oyun oynayamıyorum. Özellikle %1 ve %0.1 FPS değerlerim 0'a sabit.

Son düzenleme:
Aynı sistemi İtopyadan 2022 aralıkta almıştım. 5 ay önce değiştirdim fakat o zaman kadar tüm oyunları ultrada 50 60 fpsin altına düşmeden rahatlıkla oynadım. Başka bir sorun vardır.

Aynı sistemi İtopya'dan 2022 Aralıkta almıştım. 5 ay önce değiştirdim fakat o zaman kadar tüm oyunları ultrada 50 60 FPS'in altına düşmeden rahatlıkla oynadım. Başka bir sorun vardır.

Bende 2023 Eylül'de çok ucuza aldım sistemi İtopya'dan her oyunda FPS düşmesi yiyorum geçen Steam PUBG'de CPU %100 oldu GPU 50'lere düştü 8 FPS oldum hareket edemedim eylül'den bu yana sisteme yapmadıgım test kalmadı 1 tane bile sorun çıkmıyor.

Başka bir ekran kartı ile deneyin, sistem uyumlu.

Şu an için sadece çok ucuz yollu ekran kartı ile deniyebilirim.

Bende 2023 Eylül'de çok ucuza aldım sistemi İtopya'dan her oyunda FPS düşmesi yiyorum geçen Steam PUBG'de CPU %100 oldu GPU 50'lere düştü 8 FPS oldum hareket edemedim eylül'den bu yana sisteme yapmadıgım test kalmadı 1 tane bile sorun çıkmıyor.

Şu an için sadece çok ucuz yollu ekran kartı ile deniyebilirim.
En çok PUBG oynadım diyebilirim. Her zaman en yüksek ayar ve en fazla görüş açısı ayarlıydı. 1 kere bile drop yaşadığımı hatırlamıyorum. Kesin saçma sapan küçük bir sıkıntı var ama nasıl bulunur bir fikrim yok.

ASUS Dual RTX 3050.
i3 12100F.
ASUS Prime H610mr D4.
Game booster 550 + 80 Plus PSU + mesh kasa.
G.Skill Ripjaws CL18 2x8 3200 MHz.

Uyumsuz bir şey var mı çünkü droptan oyun oynayamıyorum. Özellikle %1 ve %0.1 FPS değerlerim 0'a sabit.

Darboğaz yapar yapmaz tam bilemem ama 1FPS düşecek kadar yapamaz sorun farklı biyerdedir belki yeterli güç çekemiyordur bir parçası bozuktur belki soğutma sistemi arızalıdır ısınıyordur çok fazla seçenek var.

Şimdi aklıma gelen sorunları açıklayayım.
RAM sorunu: Bunun için Memtest86 yapıp sonuçlarını paylaşabilirsiniz. RAM'lerde sorun var mı görürüz.
Ekran kartı sorunu: FurMark testi yapıp, diğer aynı modeller ile karşılaştırabilirsiniz.
İşlemci sorunu. Cinebench23 yapın. Yaparken arkadada sıcaklıklara bakın.
Son olarak belki Power Supply sorunludur. OCCT Power testi yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı