RTX 3050 ve i3 12100F sistem uyumlu mu?

Normalde sıkıntısız çalışan bir sistemde, sizin ekran kartınız takıldıktan sonra dediğiniz droplar yaşanırsa ekran kartında sorun var demektir.

En çok Steam PUBG de sorun yaşıyorum onun CPU R5 7600'dü bakalım ne olacak CPU'ya filan yük binicek mi drop olacak mı en çok CPU'ya yük bindiriyordu sistem zaten AM5'di bu arada sistemi. pekii %1 ve %0.1 fps değerleri ekran kartında sorun olsa gine 0 da kalmazmı şuan yaşadığım durum gibi

Hocam değerlere çok kafayı taktınız. Asla dropsuz oyun oynayamamaktan bahsediyorsunuz, o sisteme ekran kartınızı taktığınızda oyunu dropsuz oynuyorsanız ekran kartınızda sıkıntı yok demektir. Yine aynı sorunlar oluyorsa da sorun ekran kartında.

Hocam değerlere çok kafayı taktınız. Asla dropsuz oyun oynayamamaktan bahsediyorsunuz, o sisteme ekran kartınızı taktığınızda oyunu dropsuz oynuyorsanız ekran kartınızda sıkıntı yok demektir. Yine aynı sorunlar oluyorsa da sorun ekran kartında.

Değerlere kafayı takmamım sebebi %lik değerler belirli bir sayının üstünde değilse o sistemde sıkıntı vardır ve akıcı bir oyun yoktur demektir o değerler 0'a sabit sizde hakimsiniz konuya zaten o yüzden soruyordum ben örnek 120 alıyorsan %1 i 60 olsun sistemde bir sıkıntı olmadıgını gösterir maalesef bende 0 a sabit

Hocam o değerlerin ne anlama geldiğini biliyorum, değerlere bakmadan da sorun var mı yok mu anlaşılır demek istedim. Çünkü az buz bir droptan bahsetmiyorsunuz. Test etme şansınız varsa mutlaka test edin ekran kartınızı başka sistemde.

Hocam o değerlerin ne anlama geldiğini biliyorum, değerlere bakmadan da sorun var mı yok mu anlaşılır demek istedim. Çünkü az buz bir droptan bahsetmiyorsunuz. Test etme şansınız varsa mutlaka test edin ekran kartınızı başka sistemde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu FPS droplar yeni buyurun izleyin. Eskiden CPU bu kadar da tavan yapmıyordu yine yapıyordu tabii %90 seviyelerini görüyordu ama bazen darboğaz oluyordu bazen olmuyordu
En kısa sürede test edeceğim böyle bir sistemin normal olma olasılığı yok bence

Zorlandığı oyunlarda drop şiddetide artıyor Valorant'ta LoL'de bu kadar abartı olmuyor

Son düzenleme:
Evet hocam anormal bir şeyler var. Sıcaklıklar normal. Ekran kartı tam olarak kullanılamıyor. Dediğim gibi 12100f, rtx3050 ile bir darboğaz yaşamaz normal şartlarda. Kartınızı arkadaşınızın sistemine taktıktan sonraki sonuçları paylaşırsınız. Kartta sorun yoksa işlemciye bakılır.

Evet hocam anormal bir şeyler var. Sıcaklıklar normal. Ekran kartı tam olarak kullanılamıyor. Dediğim gibi 12100f, rtx3050 ile bir darboğaz yaşamaz normal şartlarda. Kartınızı arkadaşınızın sistemine taktıktan sonraki sonuçları paylaşırsınız. Kartta sorun yoksa işlemciye bakılır.
Teşekkürler.

Bir de bu arada Intel'in sitesinden birisi böyle bir test yapmamı söyleyip işlemcinde sıkıntı yok ekran kartını test et diyordu anlarsanız buyurun bakın ama ben testlerden hiçbir yere varamiyacağımızı düşünüyorum gpu da temiz çıktığından dolayı

Dosya Ekleri

• 1724251432200.png
    1724251432200.png
    68,8 KB · Görüntüleme: 23
İşlemci, stres testinde hata vermediyse ekran kartınızı da furmark ile test edin hocam. Her ihtimale karşı SSD'yi de "CrystalDiskMark" ile test edin.

İşlemci, stres testinde hata vermediyse ekran kartınızı da FurMark ile test edin hocam. Her ihtimale karşı SSD'yi de "CrystalDiskMark" ile test edin.

İşlemcimi CPU-Z de stres test yaptım hata vermedi puanıda iyiydi ekran kartım FurMark'ta eskiden bu kadar ısınmıyorken fazla ısınmaya başladı FurMark test sonucum 4421 çıktı ve 76 derece gördü o kısacık testte. SSD testini yapmıştım ama gine yapayım ne olur ne olmaz

SSD testi bu ekran kartım bu arada skorunun daha yüksek olması lazım laptop 3050'ler bile buna yakın oluyor. CPU'yu tekrar test edeceğim

Dosya Ekleri

• 1724252487174.png
    1724252487174.png
    121,4 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Cpu'nun testlerde sorun yaşamamasına rağmen oyunlarda rtx 4090 beslemeye çalışıyor gibi davranması ilginç hocam. Ekran kartını başka sistemde test edince en azından seçenekleri daraltmış olursunuz ve ona göre garantiye gidecek parçalara karar verirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı