CPU'nun testlerde sorun yaşamamasına rağmen oyunlarda RTX 4090 beslemeye çalışıyor gibi davranması ilginç hocam. Ekran kartını başka sistemde test edince en azından seçenekleri daraltmış olursunuz ve ona göre garantiye gidecek parçalara karar verirsiniz.
CPU'nun testlerde sorun yaşamamasına rağmen oyunlarda RTX 4090 beslemeye çalışıyor gibi davranması ilginç hocam. Ekran kartını başka sistemde test edince en azından seçenekleri daraltmış olursunuz ve ona göre garantiye gidecek parçalara karar verirsiniz.
Cinebench de test yaptım multicoreum biraz düşük çıktı diğer insanlarda 8300 çıkıyor bende 7700 normaldir herhalde sıcaklık değerlerim multide 75 singllede 57 idi normal mi hocam değerler bir de arkada Google WinRAR Discord açıktı.
Skor ve sıcaklık değerlerinde anormal bir durum yok hocam. Bios'tan herhangi bir fan ayar değişikliği ya da güç limiti koyma gibi şeyler yaptınız mı? Veya Afterburner'dan ekran kartıyla ilgili bir ayar değişikliği?
Skor ve sıcaklık değerlerinde anormal bir durum yok hocam. BIOS'tan herhangi bir fan ayar değişikliği ya da güç limiti koyma gibi şeyler yaptınız mı? Veya Afterburner'dan ekran kartıyla ilgili bir ayar değişikliği?
Hayır kesinlikle asla. Bu arada Cinebench de o siyah ekran testi hala yapıyor test yeri siyah oluyor multi Core da bazen onu çözemedim CPU-Z de filan sıkıntı olmuyor ama cinebecnh de şimdi tekrar deneyeceğim uygulamaları kapatıp hafta sonuda ekran kartını başka sistemde deneyeceğim ekran kartını da bilmiyorum testlerde onda da bir sıkıntı çıkmıyor biraz fazla ısınıyor sadece şu anlık asıl ekran kartı filan kendini oyunlarda belli ediyor sorunu bir de FurMark'ta puanı biraz düşük çıktı 4100 seviyelerinde asıl sorun oyunlarda oluyor RAM'lerimde falan da sıkıntı yok Windows'un kendi RAM testine falan da soktum sorun bulmadı
Şimdide 7670 çıktı inşallah sorun ekran kartındadır da kurtulurum
Ekran kartımda şimdi GPU soğukken test yaptım 1 dakika olmadan 60'dan 72'ye çıktı bir de bu fanlar ekran kartım 78 derece olsa bile %75'i geçmiyor.
Skor ve sıcaklık değerlerinde anormal bir durum yok hocam. BIOS'tan herhangi bir fan ayar değişikliği ya da güç limiti koyma gibi şeyler yaptınız mı? Veya Afterburner'dan ekran kartıyla ilgili bir ayar değişikliği?
Evet deneyip haber veririm bu arada ekran kartımın 1 yıl bile olmamasına rağmen ASUS marka olmasına rağmen bu kadar fazla ısınması anormal değil mi 78 derece ne demek
Evet deneyip haber veririm bu arada ekran kartımın 1 yıl bile olmamasına rağmen ASUS marka olmasına rağmen bu kadar fazla ısınması anormal değil mi 78 derece ne demek
Menüde az gezincede değerler çakılıyor yüke girecek bir şey yaptığımda
GTA 5 de öyle PUBG kadar drop olmuyor çok küçük küçük hissedilmeyecek kadar değerlerimde oyun başından beri öyle sabit duruyor tdpm en fazla 114'ten bir anda 110'a düştü
CPU bazen de anlık %90 80'lere çıkıp düşüyordu
Windows 11'e geçince GTA 5'te çok bariz droplar yaşamaya başladım CPU da bile olabilir Windows 11 ekstara bir CPU yükü çünkü hafta sonu GPU'yu test ettikten sonra servise detaylı bilgiyi veririm ona göre halletmeye çalışırım RAM'lerim temiz ama bu gece bir Memtest bırakırım olmadı