RTX 3060 192 Bit vs 256 Bit

DakiVoea

Decapat
Daha fazla  
RTX 3060 Ti ve RTX 3060 12 GB arasında kaldım:
RTX 3060 Ti, 256 bit ve 8 GB.
RTX 3060 12 GB ise 192 bit ve adından da anlaşıldığı gibi 12 GB.

Bu ikisi arasında karşılaştırma yaptım. Günümüz oyunlarında 8 GB VRAM yerine 12 GB VRAM daha iyi, peki ya bit konusunda?

Konu RTX 3060 olunca 256 bit ve 192 bit arasında keskin farklar mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3060 Ti ve RTX 3060 12 GB arasında kaldım:
RTX 3060 Ti, 256 bit ve 8 GB.
RTX 3060 12 GB ise 192 bit ve adından da anlaşıldığı gibi 12 GB.

Bu ikisi arasında karşılaştırma yaptım. Günümüz oyunlarında 8 GB VRAM yerine 12 GB VRAM daha iyi, peki ya bit konusunda?

Arada güzel bir performans farkı var ama VRAM de uzun süreçte sorun yapacak gibi duruyor. 1080p oynanacağı taktirde 8 GB VRAM yetecektir. AMD tarafına bakmanızı öneririm. 6700XT gibi.

Bit aslında, neredeyse hiçbir şeyi değiştirmiyor.
Buradaki fark sadece bit ve VRAM değil. İçinde görmediğiniz bir sürü şey var.
8 GB şu an için yeterli ama 5-6 yıl sonra yetersiz gelir.
Performans farkını YouTube'daki videolardan görebilirsin. Videoların izlenmesinin yüksek olmasına dikkat et.

Bit aslında, neredeyse hiçbir şeyi değiştirmiyor.
Buradaki fark sadece bit ve VRAM değil. İçinde görmediğiniz bir sürü şey var.
8 GB şu an için yeterli ama 5-6 yıl sonra yetersiz gelir.
Performans farkını YouTube'daki videolardan görebilirsin. Videoların izlenmesinin yüksek olmasına dikkat et.
Ti daha güçlü karşılaştırma videolarında ama VRAM konusunda tıkanıp kalıyorum işte. Bence 1080p'de oynarım gibime geliyor genellikle. İleriye dönük olsun diye 3060 12GB alasım var

Yete
Arada güzel bir performans farkı var ama VRAM de uzun süreçte sorun yapacak gibi duruyor. 1080p oynanacağı taktirde 8 GB VRAM yetecektir. AMD tarafına bakmanızı öneririm. 6700XT gibi.ktir ama

Arada güzel bir performans farkı var ama VRAM de uzun süreçte sorun yapacak gibi duruyor. 1080p oynanacağı taktirde 8 GB VRAM yetecektir. AMD tarafına bakmanızı öneririm. 6700XT gibi.

Şimdilik yetecektir ama ya yakın gelecekte? Bazı oyunlar 11GB VRAM istemeye başladı bile, ilerde bir standart haline gelmez mi sence?

Ti daha güçlü karşılaştırma videolarında ama VRAM konusunda tıkanıp kalıyorum işte. Bence 1080P'de oynarım gibime geliyor genellikle. İleriye dönük olsun diye 3060 12 GB alasım var.

Aslında ileride de 3060'ın performansı düşük kalabilir.

Şimdilik yetecektir ama ya yakın gelecekte? Bazı oyunlar 11GB VRAM istemeye başladı bile, ileride bir standart haline gelmez mi sence?

2K da 11GB tır o. Şu an optimizasyonu hatalı olan TLOU hariç 8 GB kullanan yok.
İleride grafik kısmak beni rahatsız etmez dersen 3060 Ti da alabilirsin. Grafik kısarak VRAM kullanımı azaltılabilir.

Benim de başlıca önerim AMD tarafına yönelmen olur.

Aslında ileride de 3060'ın performansı düşük kalabilir.

2K da 11GB tır o. Şu an optimizasyonu hatalı olan TLOU hariç 8 GB kullanan yok.
İleride grafik kısmak beni rahatsız etmez dersen 3060 Ti da alabilirsin. Grafik kısarak VRAM kullanımı azaltılabilir.

Benim de başlıca önerim AMD tarafına yönelmen olur.
Peki genel olarak 3060 Tİ mı alırdın sen yoksa 12GB mı. Ben hala 12GB versiyonu daha mantıklı buluyorum

Peki genel olarak 3060 Ti mı alırdın sen yoksa 12 GB mı? Ben hala 12 GB versiyonu daha mantıklı buluyorum.

Yanii benim için biraz garfik düşürmek sorun olmazdı. Zaten güzel renklere sahip bir monitörüm var.
Başlıca tercihim dediğim gibi 6700XT olurdu ama NVIDIA tarafında GDDR6X 3060 Ti tercih ederdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı