RTX 3060 2K için yeterli mi?

Başka bir Intel işlemcisiydi o yanlış hatırlamışım. i5 11400'dü galiba.

Anakart hiçbir zaman işlemci performansını etkilemez. PCI-e sürümüne bağlı olarak ekran kartı, NVMe SSD performansını etkileyebilir ki H610/B660 anakartlarda PCI-e 4.0 buna imkan vermez. Yanlış biliyorsunuz kısaca.

Anakart hiçbir zaman işlemci performansını etkilemez. PCI-e sürümüne bağlı olarak ekran kartı, NVMe SSD performansını etkileyebilir ki H610/B660 anakartlarda PCI-e 4.0 buna imkan vermez. Yanlış biliyorsunuz kısaca.

Herkes anakart etkiler demişti ama. O yüzden insanlar 5600'ü i5 11400'e göre daha F/P dostu deyip önermişti. Çogu yere baktım Reddit de vb. o yüzden doğru olduguna inanıyorum. B450 anakart kullanıyorum ben. 3060'ı satıp 6600 veya 6700 almayı planlıyorum aslında ama AMD'yi savunan arkadaşım bile ona küfür edince kararsız kaldım. Gelecek için 3060 kötü ise satabilirim.

Herkes anakart etkiler demişti ama. O yüzden insanlar 5600'ü i5 11400'e göre daha F2p dostu deyip önermişti. Çogu yere baktım Reddit de vb. O yüzden doğru olduguna inanıyorum. B450 anakart kullanıyorum ben

Sizin inanmanız gerçeği değiştirmez. Hem inandığınız ama doğru olmayan kaynakları atabilir misiniz, bir de ben bakayım?

Ayrıca anakartınız GPU'dan tam verim almanıza engel. Gerçi 3060 X8/X4 kullanmıyor ama 3.0 ve 4.0 farkı var.

12100F 5600'den daha iyi oyun performansı veriyormuş, daha neler. 3070/6700XT'yi bile besleyebilecek potansiyele sahip gayet iyi bir işlemci ama o kadar. Oyun tarafında güvenilir kaynaklara bakarsak gözle görülür fark var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konuya dönecek olursak 2K high'da üzmez çoğunlukla.

12100F 5600'den daha iyi oyun performansı veriyormuş, daha neler. 3070/6700XT'yi bile besleyebilecek potansiyele sahip gayet iyi bir işlemci ama o kadar. Oyun tarafında güvenilir kaynaklara bakarsak gözle görülür fark var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Farkın sebebi ekran kartının 3080 olması, akabinde 5600'ün 6/12 yapısı karşısında 12100F'in 4/8 oluşunun GPU'yu besleyememesi.

İki işlemcinin de tam manasıyla beslediği kartlarda durum böyle:

Farkın sebebi ekran kartının 3080 olması, akabinde 5600'ün 6/12 yapısı karşısında 12100F'in 4/8 oluşunun GPU'yu besleyememesi.

İki işlemcinin de tam manasıyla beslediği kartlarda durum böyle:

Bunun aksini söylemiyorum zaten. Düşük seviye bir GPU ile kullanılan senaryoda işlemcinin önemi azalır. Benim yorumun şu sözünüze:
Hatta 12100F tekli çekirdekte daha iyi olduğundan yer yer 5600'den daha iyi sonuçlar veriyor.

RX 6600, RTX 3060 gibi kartlar 1080p kartlar. Oynatsa da akıcı oynatmaz diye düşünüyorum.
bu kartlar çok hafife alınıyor bence. 6600 çok çok rahat 2k ultra da oynatıyor şuanki oyunları .3060 ise aa gibi şeyleri kapatınca 90 fps ye kadar çıkarıyor çogu ağır oyunda tabi güvenemediğim gelecekteki oyunlar. 2k da custom da oynatır inşallah bazılarının dediği gibi .şuan ac valhalla bile çok kusursuz açılıyor.

2K Custom ayarlarda çoğu oyunu akıcı oynatır diye düşünüyorum.
şuan sadece aa gibi ağır şeyleri kapatınca rahat ultra da oynatıyor .inşallah bu gelecekte ki oyunlar içinde geçerli olur .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı