RTX 3060-3060TI-3070-3070TI Performans kayıpsız undervolt

Evet bulur, bu ısınma güç kaynağından oluşan bir husus değil, GPU'nun kötü soğutmasından kaynaklıdır. Ventus x2, Ventus XS ve Ventus 3x modellerinin soğutmaları zayıftır. PSU değiştirmden UV yapabilirsiniz.
Ya reis ben aynı dediğiniz işlemleri yaptım fakat voltaj değeri halen düşmedi.225 w a kadar çıkıyor.nasıl bir yol izlemem lazım ?

Evet bulur, bu ısınma güç kaynağından oluşan bir husus değil, GPU'nun kötü soğutmasından kaynaklıdır. Ventus x2, Ventus XS ve Ventus 3x modellerinin soğutmaları zayıftır. PSU değiştirmden UV yapabilirsiniz.
Reis görsel attım bir bakarmısınız .

Reis son olarak 200 den 160 a indirince düzeldi.ellerine saglık.suan 65 dereceyi hiç geçmiyor nerdeyse.genel olarak 60 larda seyrediyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20230926_165446.jpg
    IMG_20230926_165446.jpg
    212,2 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleme:
Bunu yapıyorum ama sıcaklıklar ve güç tüketiminde en ufak bir azalma olmuyor sebebi nedir acaba ?

Bunu yapıyorum ama sıcaklıklar ve güç tüketiminde en ufak bir azalma olmuyor sebebi nedir acaba ?
Benim paylaştıgım resme bakıp aynısını yaptınmı.sıcaklığın düşmesi lazım.ayarları kaydetmen lazım.ama dikkatli ol yaparken.

Kartın modeli ne bu arada ?

Benim paylaştıgım resme bakıp aynısını yaptın mı? Sıcaklığın düşmesi lazım. Ayarları kaydetmen lazım. Ama dikkatli ol yaparken.

Kartın modeli ne bu arada?

Gaming Pro 3070 Ti hiç fark etmiyor güç kullanımı düşmüyor. Kaydediyorum

Güç kaç watt veriyorsun?

290W güç tüketimi yaşıyorum. FurMark FHD 0X test yapıyorum. Anlamadığım kart absürt derecede fazla ısınıyor mining yapılmış olabilir, kartı bugün aldım. Fakat GPU 78-79 derecelerde hotspot 90 derecelerde geziniyor. İçi açılmamış güvenlik etiketi üzerinde kartta bir sorun yok ve aşırı temiz gözüküyor. Uzun süre test edip cidden çok çok uygun aldım ama sıcaklık sorununun sebebini anlayamadım alırken de sıcaklık sorunu vardı ama önemsemeyip termal macun değişimi falan çözebileceğimi düşündüm.

290W güç tüketimi yaşıyorum. FurMark FHD 0X test yapıyorum. Anlamadığım kart absürt derecede fazla ısınıyor mining yapılmış olabilir, kartı bugün aldım. Fakat GPU 78-79 derecelerde hotspot 90 derecelerde geziniyor. İçi açılmamış güvenlik etiketi üzerinde kartta bir sorun yok ve aşırı temiz gözüküyor. Uzun süre test edip cidden çok çok uygun aldım ama sıcaklık sorununun sebebini anlayamadım alırken de sıcaklık sorunu vardı ama önemsemeyip termal macun değişimi falan çözebileceğimi düşündüm.
Ben 3060 ti yi 200 w ta 70 dereceyi buluyordu.sonra 160 w düşürdüm.şuan 60 derceyi bile bu sıcaklarda ancak görüyor.kasanda kaç tane fan var?
Minimum 3 tane olması lazım kaliteli birşey ama.egsoz fanında cfm si yüksek olmalıki içerdeki havayı çıkarsın.
Birde kartın fanlarını manuel 100 getirmeyi denedinmi hiç . ondanda farkeder bayagı.ben devamlı 90 üzeri açıyorum manuel fanları.hiçbir zararı yok zaten.

Dostum 3060 Ti Overclock'ta bu ayarlarda Dying Light 2'de 4 derece düştü +1000'de kaç yapmalıyım u.v.+o.c ayari verir misin başka.

Dostum 3060 Ti Overclock'ta bu ayarlarda Dying Light 2'de 4 derece düştü +1000'de kaç yapmalıyım u.v.+o.c ayari verir misin başka.
Reis w olarak 160 yapacaksın.200 w oldugu sürece ısı düşmez.65 derece üstü olmadığı sürece bı sıcaklıklarda normal.65 üstüne çıkmıyorsa hiç uğraşmayın zaten.gerekte yok.çıkıyorsa 160 w yapın.
Ben zaten + 600 vermişim herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı