RTX 3060, 3200 TL Fiyatıyla NVIDIA Sitesinde Yerini Aldı

Ayrıca kart mining limiti ile geliyor. Bu sayede kazım yapan tayfa bu karttan uzak durabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk kez NVIDIA sürücülerinin kapalı kaynak olmasına sevindim :D

Aman uzak dursunlar şunlar.

Yani 3090'a 24 GB koyuyorlar mantığı nedir? Çok saçmalık hem fiyatı artıyor hem oyuncular faydalanamıyor.

Zaten ülkenin çoğu Max 16 GB RAM kullanıyor en baba oyun, bilgisayar raminden 12 GB kullanıyorken saçmalık bir ekran kartına 12 GB 24 GB.
Yalnız o kart 8K çözünürlük vaad ettiği için öyle. Çoğu güncel oyun 15-20 GB arası VRAM kullanıyor 8K'da.

Elimde ki RX 580'i bir Miningci'ye satıp RTX 3060 almak varda kartsız kalırsam nolacak :D

RX 580 mining hakkında fikri olmayanlar 1000 1500 TL satıyor hocam sanmıyorum 2000 3000 TL'ye gidiceğini.

Nvidia aynı olayı GTX 1050Tİ' yi 4 GB olarak piyasaya sürüp, GTX 1060' a alternatif 3 GB Vram koymuşlardı. Keza GTX 780' nin 6 GB sürümü varken Ti modelinde sadece 3 GB ile geliyordu. Mantık aramak zor. :)
ama 1060ta 6gb versiyonu da vardı ve orada farklı bir hamle vardı AMDye karşılık.

VRAM tamamıyla mining yapanlar için artık oyuncuları düşünmüyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Dostum VRAM sadece mining yapanlar için."

ama 1060ta 6gb versiyonu da vardı ve orada farklı bir hamle vardı AMDye karşılık.
Diyorum ya zaten, alternatif olarak 3 GB Vram ile de geldi diye. Şuan 1080P’ de hala 6 GB Vram yeterliyken, 2016 yılında Full HD Ultra detay için 3 GB yine de yeterli bellek miktarı değildi. O yüzden mantıklı bir gerekçe yok. AMD, o dönem piyasaya sürdüğü RX 480’ e 4 ve 8 GB belleklerle getirdi ki bu daha akla yatanıydı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı