RTX 3060 3DMark sonucu nasıl?

SeyhunGnR

Picopat
Daha fazla  

Sonucum bu şekilde masaüstü PC kullanıyorum RTX 3060 ve i5 11400F kullanıyorum sonucum nasıl? PC 4 aylık.

Bir sıkıntı varsa sıkıntı nerededir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı normal denilebilir. İşlemci biraz düşük, sanırım limitli şekilde kullanıyorsunuz. Yaklaşık 8700 puan alması gerekirdi.

Limit nasıl kaldırabilirim çözümü nedir?

Limiti kaldırmanı önermem. O anakart 80-90W güç tüketimini kaldıramaz. Mosfetler aşırı ısınmadan kaynaklı güç dengesizliği yaratabilir. Yine de denemek istersen BIOS üzerinden PL1 ve PL2 limitlerini override yapabilirsin.

Yani sizde aynı işlemci var daha fazla performans veriyor ama benimkinde limit olmasının nedeni anakart mı?

Limit işlemci kaynaklı, anakart kaynaklı diyemeyiz. İşlemci 65W TDP'ye sahip. Stok halde PL1 65W olduğu için işlemcinin tam performansından yararlanamıyorsunuz. Limiti genişleterek bunu çözebilirsiniz ancak anakartınızın güç beslemesi kaldıramayabilir. Hatta kaldırmaz diyebilirim. Anakartı değişmediğiniz sürece stok ayarlarda kullanmanızı öneririm. Yine de denemek isterseniz üstteki mesajda yazdıklarımı uygulayın. Donanımsal hasar gelmez ancak ne demek istediğimi anlarsınız.

Yani demek istediğiniz performans artışı olur ancak anakart o kadar gücü kaldıramaz. Stok ayarlarda kalmak en iyisi. Keşke bir üst anakartı alsaymışım.

Tamamdır anladım bir de şeyi soracaktım ekran karti sonucum normal midir? Aklima çok takıldı. Ekran kartlarının her modeli aynı FPS'yi vermiyor sanırsam benimki RTX 3060 ama model farkı olduğu için ortalamaya göre birkaç FPS az vermiş olabilir umarım yanlış bilmiyorumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…