RTX 3060 3DMark sonucu nasıl?

Tamamdır yazıyorum.
İşlemci: i5-11400F
Ekran kartı: Palit RTX 3060 StormX
RAM: 2X 8 GB (modeli yazmaya gerek var mı?)
Power Supply: 650W
Anakart: H510M
SSD: Netac NVMe SSD 512 GB

Bu şekilde CPU profile testini de yaptım yorumlayabilecek var mı?

Son düzenleme:
Tamamdır yazıyorum.
İşlemci: i5-11400F
Ekran kartı: Palit RTX 3060 stormx.
RAM: 2X 8 GB (modeli yazmaya gerek var mı?)
Power Supply: 650W.
Anakart: H510M.
SSD: Netac NVMe SSD 512 GB.

Bu şekilde CPU profile testini de yaptım yorumlayabilecek var mı?

RAM'ler kaç MHz?

@WildCharm 3200MHz bellekleri var arkadaşın.

1658249978921.png

BIOSTAR H510MH tabiri caizse rezalet bir anakart. Puanı normal çıksa bile (ki çıkmayacak) 11400/F için mosfetler kesinlikle yetersiz. İlk elden birkaç test gerçekleştirdim ve mosfetler 92 dereceye ulaştığında throttle yaratıyor. Ortalama frekansı düşük gözüküyor zaten:

1658250467941.png

4190MHz veya üzeri olmalıydı. Benzer şekilde MSI Z370-A Pro anakartım vardı ve 8700K ile kullanıyordum. Mosfetler 120 dereceye ulaşınca (kilidini kaldırmazsam 105 derecede güç kısıyor) sistemi kapatıyor veya restart atıyordu. Anakart alırken ucuz alayım da geçeyim tarzı düşünmek yanlış maalesef. Arkadaş hazır sistem almış, belki de fark etmemiştir.

@SeyhunGnR BIOS'ta VRM üst sıcaklık limiti varsa kapatıp tekrar deneyin ancak önermem. PL'leri de daha önce dediğim gibi kaldırın ancak fazla yükseltilemiyor maalesef. 88W'a çıkıyor.

Dediğinize göre bu şekilde kullanmak en mantıklısı ancak eğer bir değişim yapılacaksa anakart değişmeli. Buradaki tek sorun anakart mı yoksa işlemcide bir sıkıntı olabilir mi?

@SeyhunGnR İşlemcide sıkıntı olacağını sanmıyorum. 3DMark'ın doğruladığı üzere puan en azından 8150 civarı olmalı ve tek problem anakartta gözüküyor. 65W halinde alınmış aşağıdaki puan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı