RTX 3060 "bilerek" daha az mining yapacak!

Yeni haberlere göre NVIDIA mining yazılımlarını algılayan bir parametre ile 3060'ın mining kapasitesini yarı yarıya düşürecek. Mining yapmak isteyenler için de CMP HX ürün gamında mining için özel kartlar çıkartacak. Bu hamleyle mining yapanların oyuncular için yapılan kartları sömürmesinin önüne geçmeye çalışacak gibi duruyor.

 
Sadece sürücü limiti değil. Hem sürücü hem BIOS hem çip ortaklaşa şekilde diyorlar, aşılması mümkün değil diyorlar. Tahminimce gizliden gizliye donanımsal denetim getirdiler, öyle bir durumda imkansız olur limitin kaldırılması gibi şeyler. Apple'ın Mac'lere getirdiği donanımsal denetleyiciler gibi.
Yeni üretilecek 3060lar ise mümkün tabii ama önceden satın alınmış olanlara güncelleme ile bunu yapamazlar.
 
Yeni üretilecek 3060'lar ise mümkün tabii ama önceden satın alınmış olanlara güncelleme ile bunu yapamazlar.
Bunu sonradan karar verdiklerini düşünmüyorum, sadece geç açıkladılar. Bence üretim bandı en başından beri kartları öyle çıkarttı. Ambargoya rağmen erken ve kazık satan yerlerden alınan kartların hepsinde bu sınırlayıcı var.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Linus benim Nvidia ile ilgili çıkarımımı doğruladı. Yaptıkları uygulama işin sonunda bize daha çok zarar veriyor.
 
Bi' yandan güzel bi' yandan da değil bence. Parasını verip alıyorsun sonuçta o kartı oyuncular için üretilmiş olsa da. Parasını verdikten sonra ne yapacağın sana kalmış.
"Bi'" yandan da şöyle bakalım. İnsanlar oyun veya günlük kullanım için ekran kartı arıyor. Fakat ortada ekran kartı yok. Şu an piyasasının 1000-3000TL olması gereken kartlar değerinden 2000 lira belki daha fazlası üzerine satılıyor.
 
Bence NVIDIA iyi yapmış piyasada Gaming ekran kartı kalmadı en azından minerlar daha az sömürür Gaming kartlarını.
 

Geri
Yukarı