RTX 3060 bulanık görüntü veriyor

Daha fazla  
İlk NVIDIA kartım olan RTX 3060'ı bugün kullanmaya başladım. Oyunlarda test ediyorum birkaç saattir ancak anlamlandıramadığım bir şeyler var. Oyun ayarları ne kadar yüksekte olursa olsun garip bir bulanıklık var. RDR2'de ve GTA 5'te gözlemleyebildim, GTA 5'in örnek fotoğrafını çektim.

Ekran Görüntüsü (515).png

Ekran Görüntüsü (514).jpg

Franklin'in yüzü ve arabanın genel hatları bulanık gözüküyor. NVIDIA denetim masasında açmam gereken herhangi bir ayar mı var? Veya oyun içinde hangi ayar bu durumu etkiliyor?

Örtüşmezliği kısabilir misiniz?

MSAA ayarını 4x yapıp TAA ve FXAA kapatınca gözle görülür bir netlik yaşadım RDR2'de. Fakat bu sefer de karakterin yüzü beyaz beyaz pikselleşmeler yapıyor. GTA 5'te de benzer bir şey yaşamıştım ayarları kurcaladıkça.

Örneğin ekran görüntüsünde bile çıkmış. Bu neden olur?
Red Dead Redemption 2 Screenshot 2021.03.15 - 16.57.32.65.png

MSAA ayarını 4x yapıp TAA ve FXAA kapatınca gözle görülür bir netlik yaşadım RDR2'de. Fakat bu sefer de karakterin yüzü beyaz beyaz pikselleşmeler yapıyor. GTA 5'te de benzer bir şey yaşamıştım ayarları kurcaladıkça.

Örneğin ekran görüntüsünde bile çıkmış. Bu neden olur?
Red Dead Redemption 2 Screenshot 2021.03.15 - 16.57.32.65.png
Forumda araştırırken gördüm bir arkadaşın daha başına gelmiş ve driver kaynaklıymış. Hotfix indiriyorum şimdi tekrar deneyeceğim.

Bu arada AMD'den Nvidia'ya geçince sürücü problemi yaşamazsınız Nvidia çok daha stabil diye yorumlar görüyordum. Daha ilk günden böyle bir şeyle karşılaşmak can sıktı. AMD'nin sürücüleri ve yardımcı programları çok daha gelişmiş ve sorunsuz geldi şimdi gözüme. Bu da böyle küçük bir not olsun :D

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı