RTX 3060 ''DirectX Error'' hatası nasıl çözülür?

Vuena

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

MSI markasının Gaming X model RTX 3060 serisi performans odaklı bir ekran kartına sahibim. Kart, son zamanlarda bazı oyunlarda ve bazı zamanlarda bariz hata vermeye başladı. Bazen hiç hata ekranı vermeden oyunları dondurup kapatıyor, bazen hata vererek oyunları donduruyor sonra da kapatıyor. Bunun çözümünü bilen var mı? Ekran kartı arızalı olabilir mi?

Yaklaşık 10 dk süreyle BF1 oynadım. 10-20 dk'dan sonra ekte yer vereceğim hatayı verip oyunumu kapattı. Başka oyunlarda da aynı hata yaşanıyor ama aynı hata penceresini açmıyor. Örneğin DayZ oynarken de bu sorunla sıkça karşılaşıyorum. Belli bir süre sonra ekran kartı hata sesi verip oyunu kapatıyor ya da donduruyor.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
Test sırasında bir sorun olmadı gördüğüm kadarıyla. Bu sistemde sürücü bulma veya optimizasyon araçları vb. kullanıldı mı ?

Windows 11 kullanırken hatanın işletim sisteminden kaynaklı olabileceğini düşünerek Win 10'a geriledim. Hatayı Win 10'da daha sık yaşamaya başladım. Gariptir. Denemediğim yöntem kalmadı da diyebilirim. Bütün sürücüleri manuel olarak kurdum. Araç yöntemine başvurmadım.

Testler temiz çıksada GPU'da sorun olabilir. Bazen tester'de çıkmayabiliyor.

Ürünü N11'den 2022 tarihinde satın aldım. Fatura tarihine bakılırsa 2024'ün onuncu ayına kadar garanti süresi söz konusu. MSI'n Türkiye distribütörü kim? Kartı garanti kapsamına dahil etmek için hangi firmayla kurumla iletişime geçebilirim?

Ürünü N11'den 2022 tarihinde satın aldım. Fatura tarihine bakılırsa 2024'ün onuncu ayına kadar garanti süresi söz konusu. MSI'n Türkiye distribütörü kim? Kartı garanti kapsamına dahil etmek için hangi firmayla kurumla iletişime geçebilirim?
Aldığın firma ile ileişime geç. Kartı donanımsal kontrol etsinler veya değişsinler.

Aldığın firma ile ileişime geç. Kartı donanımsal kontrol etsinler veya değişsinler.

Satıcı ile iletişime geçtim. İade formu ile gönderin, inceleyelim. Arıza varsa iade yaparız, değişim için elimizde aynı marka model üründen kalmadı deyip geçiştirdiler. Muhtemelen kartı söküp garantiye göndersem kusur bulunamadı deyip geri gönderecekler. Böyle bir durumda tüketici hakem heyetine başvuruda bulunabilirim değil mi?

Satıcı ile iletişime geçtim. İade formu ile gönderin, inceleyelim. Arıza varsa iade yaparız, değişim için elimizde aynı marka model üründen kalmadı deyip geçiştirdiler. Muhtemelen kartı söküp garantiye göndersem kusur bulunamadı deyip geri gönderecekler. Böyle bir durumda tüketici hakem heyetine başvuruda bulunabilirim değil mi?
Evet ama aldığın hataların görsellerini vs. onlara'da gönder garantiye yollarken.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı