RTX 3060 ''DirectX Error'' hatası nasıl çözülür?

Vuena

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

MSI markasının Gaming X model RTX 3060 serisi performans odaklı bir ekran kartına sahibim. Kart, son zamanlarda bazı oyunlarda ve bazı zamanlarda bariz hata vermeye başladı. Bazen hiç hata ekranı vermeden oyunları dondurup kapatıyor, bazen hata vererek oyunları donduruyor sonra da kapatıyor. Bunun çözümünü bilen var mı? Ekran kartı arızalı olabilir mi?

Yaklaşık 10 dk süreyle BF1 oynadım. 10-20 dk'dan sonra ekte yer vereceğim hatayı verip oyunumu kapattı. Başka oyunlarda da aynı hata yaşanıyor ama aynı hata penceresini açmıyor. Örneğin DayZ oynarken de bu sorunla sıkça karşılaşıyorum. Belli bir süre sonra ekran kartı hata sesi verip oyunu kapatıyor ya da donduruyor.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
DDU ile Nvidia sil. Sonra bunu yükle.

BIOS dosyanı indir ve RAR içindeki dosyayı USB içine at. BIOS'a gir ve orada EZ Flash kısmına gir ve USB içindeki CAP dosyasını göster ve güncelle.

BIOS sürümünü yükseltmek işe yaradı sanırım. Normal zamanda on ya da on beş dakikayı geçince oyunu durdurup çökmesine (özellikle DayZ için) sebep olan hatayı, BIOS güncellemesinden sonra yarım saat oynama deneyimi içinde yaşamadım. Bunu biraz daha sınayıp konu altından geri bildirim sağlayacağım. Teşekkür ederim.

BIOS sürümünü yükseltmek işe yaradı sanırım. Normal zamanda on ya da on beş dakikayı geçince oyunu durdurup çökmesine (özellikle DayZ için) sebep olan hatayı, BIOS güncellemesinden sonra yarım saat oynama deneyimi içinde yaşamadım. Bunu biraz daha sınayıp konu altından geri bildirim sağlayacağım. Teşekkür ederim.

Ne yazık ki çözüm olmadı. DDU ile sürücüyü silip yeniden yüklemek, BIOS'u güncellemek işe yaramadı. Başka bir tavsiyeniz varsa uygulamaya hazırım. Yeter ki karşılaştığım bu sorun çözüme ulaşsın. Beni de oyun zevkinden mahrum bırakmasın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı