RTX 3060 ekran kartına fazla macun sürüldükten sonra ne yapılmalı?

Yani bence macunla daha fazla oynamayın herhangi işlem yaparsanız sağlıklı olan temizleyip sıfırdan sürmektir. Zaten şu an ilk günkü değerlerde falansa macun durduk yere inanilmaz fark yaratmaz. Eğer cok eski kurumus bir macun yenilenirse cidden fark yaratır.

Peki sizce dediğim şeyi yapmama gerek var mıdır, yani veya bu macun birazcık kart çalıştıkça iyice oturur mu, kartın üstüne birazcık basınç uygulayım mı ya da vidalarını sıkayaım biraz daha, siz ne önerir siniz? Macun çok kaliteli diye aldım çünkü, değerlere yansımaması beni üzüyor.
Zaten soğutma bloğu çekirdeğe baskı yaptığı için oradaki macun ortalama gereken miktarlarda olur. Zaman geçtikçe daha iyi oturmaz yani. Sadece fazlalık macun çekirdeğin etrafında ve soğutma bloğunun üstünde gereksiz bir şekilde durur. Zaten macunlar iletken olmayan malzemeden yapıldığı için kartınıza bir zararı olacağını sanmıyorum. Ama sizin yerinizde olsam içini açıp macunu güzelce temizleyip yenisini sürerdim. Az çok işlemci macunu nasıl değiştirilir vs. biliyorsanız zor değil. Youtube üzerinden iyice izleyip bundan sonra kendiniz yapmanızı öneririm.

Zaten soğutma bloğu çekirdeğe baskı yaptığı için oradaki macun ortalama gereken miktarlarda olur. Zaman geçtikçe daha iyi oturmaz yani. Sadece fazlalık macun çekirdeğin etrafında ve soğutma bloğunun üstünde gereksiz bir şekilde durur. Zaten macunlar iletken olmayan malzemeden yapıldığı için kartınıza bir zararı olacağını sanmıyorum. Ama sizin yerinizde olsam içini açıp macunu güzelce temizleyip yenisini sürerdim. Az çok işlemci macunu nasıl değiştirilir vs. biliyorsanız zor değil. YouTube üzerinden iyice izleyip bundan sonra kendiniz yapmanızı öneririm.

Biliyorum nasıl değişeceğini ama iş ekrna kartı olunca açması, kapaması stresli işler. Bir süre böyle kullanayım, eski macun tamamen kurumuştu ve aynı değerleri veriyordu, birkaç gün deneyeyim eğer sonuçlar kötüleşirse başka çare yok.

Zaten soğutma bloğu çekirdeğe baskı yaptığı için oradaki macun ortalama gereken miktarlarda olur. Zaman geçtikçe daha iyi oturmaz yani. Sadece fazlalık macun çekirdeğin etrafında ve soğutma bloğunun üstünde gereksiz bir şekilde durur. Zaten macunlar iletken olmayan malzemeden yapıldığı için kartınıza bir zararı olacağını sanmıyorum. Ama sizin yerinizde olsam içini açıp macunu güzelce temizleyip yenisini sürerdim. Az çok işlemci macunu nasıl değiştirilir vs. biliyorsanız zor değil. YouTube üzerinden iyice izleyip bundan sonra kendiniz yapmanızı öneririm.

Yani hani kullandığım macun da gayet kaliteliydi, Thermal Grizzly kullanmıştım ama bu değerler ilginç geldiler bana. Kartımın zaten soğutması pek iyi değildi, bloğu ince ve 2 fanlı olduğu için iyi soğutmuyordu.

Yani hani kullandığım macun da gayet kaliteliydi, Thermal Grizzly kullanmıştım ama bu değerler ilginç geldiler bana. Kartımın zaten soğutması pek iyi değildi, bloğu ince ve 2 fanlı olduğu için iyi soğutmuyordu.
Hocam zaten 2gr macunu çekirdeğe döktüğünü söylemişsiniz sıcaklıkların düşmesi mucize bence :D. Ayrıca bilgisayarcı içindeki tozları da temizlediyse bile detaylı temizlememiştir bence.

Hocam zaten 2gr macunu çekirdeğe döktüğünü söylemişsiniz sıcaklıkların düşmesi mucize bence :D. Ayrıca bilgisayarcı içindeki tozları da temizlediyse bile detaylı temizlememiştir bence.

Toz yoktu içinde ya, fanlardaki tozları fırçayla temizledi tertemizdi kart.

Galiba o mucizede termal macundan kaynaklı :D

Toz yoktu içinde ya, fanlardaki tozları fırçayla temizledi tertemizdi kart.

Galiba o mucizede termal macundan kaynaklı :D
Evet, güzel macun kullanmışsınız ama orada iletken değil de kalın bir yalıtkan tabaka oluşması daha muhtemel :D. Bence tekrar aynı macunu alıp sürmeniz daha sağlıklı olur. Ama diyorsanız bir daha o parayı vermeye gerek yok. Öylede gider yani çok kafaya takmayın bence. Sıcaklıkları düzenli kontrol edin çok yüksek değerlere çıkarsa açarsınız içini.

Evet, güzel macun kullanmışsınız ama orada iletken değil de kalın bir yalıtkan tabaka oluşması daha muhtemel :D. Bence tekrar aynı macunu alıp sürmeniz daha sağlıklı olur. Ama diyorsanız bir daha o parayı vermeye gerek yok. Öyle de gider yani çok kafaya takmayın bence. Sıcaklıkları düzenli kontrol edin çok yüksek değerlere çıkarsa açarsınız içini.

Tamamdır hocam teşekkür ederim, bir daha alırsam extreamini alır kendim sürerim zaten. Soğutma takıntım var bayağı bir, ne kadar soğuk o kadar iyi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı