RTX 3060 Elden Ring düşük CPU ve GPU kullanımı

Maidenless

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, Elden Ring oyununda Max ayarlarda FPS'im 40-50 civarlarında dolaşıyor. CPU ve GPU kullanımı ise %50'lerde. Diğer oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum, mesela Cyberpunk'da GPU kullanımı %90 küsurlere kadar çıkıyor. BIOS'tan integrated Graphics'i disable ettim. NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetimi için maksimum performansı seçtim ama düzelmedi. Biri yardım edebilirse sevinirim, şu oyun için yeni ekran kartı aldım bir ağız tadıyla oynayamadık.

Sistem özellikleri:
i7-6700K
RTX 3060
16 GB RAM
Windows 10

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (94).png
    Ekran Görüntüsü (94).png
    3,9 MB · Görüntüleme: 272
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, Elden Ring oyununda Max ayarlarda FPS'im 40-50 civarlarında dolaşıyor. CPU ve GPU kullanımı ise %50'lerde. Diğer oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum, mesela Cyberpunk'da GPU kullanımı %90 küsurlere kadar çıkıyor. BIOS'tan integrated Graphics'i disable ettim. NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetimi için maksimum performansı seçtim ama düzelmedi. Biri yardım edebilirse sevinirim, şu oyun için yeni ekran kartı aldım bir ağız tadıyla oynayamadık.

Sistem özellikleri:
i7-6700K
RTX 3060.
16 GB RAM.
Windows 10.

İşlemcinizden ötürü sisteminizde darboğaz var 60FPS stabil almanız gerek, ekran kartınızdan yöne bir sıkıntı yok, işlemciniz çok eski kalıyor, i7 6700 modeli işlemciyle GTX 1660 Ti'da bile darboğaz oluyordu bende, işlemci değiştirmeniz gerek.

Sistem özellikleri:
i7-6700K
RTX 3060
16 GB RAM
Windows 10
60 FPS olduğu için zaten düşük kaynak kullanacaktır fakat işlemciniz genel olarak ekran kartınızı besleyemez.

Elden Ring zaten başta sorunlu çıkmıştı. Sonradan bayağı düzeltildi. Yine de işlemcin ekran kartına göre düşük kalıyor. Yani çok uyumlu ikili değil. Çekirdek performansı yetersiz. Çözünürlük arttırmayı dene. 4K'da deneyebilirsin. Ekran kartına biraz yük binerse FPS artışı olur. 1080P çözünürlükte mi kullanıyorsun?

Arkadaşlar burada sorun darboğaz değil 7700k ile büyük ölçüde 6900XT besleyebiliyor sistemim burada sorun ya oyun motorunun eski mimari olan 6700k ile doğru dürüst çalışamaması ya da donanımsal farklı bir sorun var bir aracı program ile sistemdeki DirectX driverını kontrol etmeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar burada sorun darboğaz değil 7700k ile büyük ölçüde 6900XT besleyebiliyor sistemim burada sorun ya oyun motorunun eski mimari olan 6700k ile doğru dürüst çalışamaması ya da donanımsal farklı bir sorun var bir aracı program ile sistemdeki DirectX driverını kontrol etmeni tavsiye ederim.
6700K 3060'ı 1080p de sağlıklı bir şekilde besleyemez, yanlış bilgi vermeyin.

Sağlıklı bir şekilde besleyememesi besleyemez demektir zaten.

Hayır bu böyle olmuyor. Darboğaz demek, işlemcinin tamamını sistemin kullanıp grafik kartına yüklenememesi sonucu ekran kartının gücünden yararlanamama durumudur, Bu durum değişkendir yazılımdan yazılıma, oyun motorundan oyun motoruna, fizik motorundan fizik motoruna oyunların gerek optimizasyon gerek geliştirmesi etkilidir örneğin 7700k 6900XT kombosu ile Valorant oyununda 900 üstü FPS'leri gayet rahat görebilirken 5600X veya 5700X ile bu FPS değerlerini göremezsin bunun sebebi oyunun yoğunlukla Single Core üzerinden beslenmesidir. 2K Monitör kullanıyorum, darboğaz sorununu ben yalnızca Assassin's Creed oyunlarında yaşadım Vallhalla'da 80-90 FPS'lerde oynadım oyunu maalesef olması gereken 100-120 FPS durumundayken, fakat işlemciye binmeyen örneğin Forza Horizon 5'de ekstrem ayarlarda 160-180 FPS oynayabiliyorum ki bu benim ekran kartımın darboğaz yapmayan bir işlemciyle verebileceği optimum performans. Yani kısacası dostum bu sorun işlemci ekran kartı darboğazından kaynaklanacak kadar ufak çaplı bir FPS düşmesi değil, bu oyun motorunun veya driverların sonucu ortaya çıkmış büyük bir sorun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı