RTX 3060 En düşük RT ve Tensor Core'a sahip olan ekran kartı!

Night Fury

Megapat
Makaleler
1
Yer
izmir
Evet, RTX 3060 Techpowerup sitesinden baktığım kadarıyla gördüğüm en düşük ışın izleme ve yapay zeka çekirdeklerine sahip ekran kartı. Hatta RTX 2060'dan bile daha az RT ve Tensor çekirdeğine sahip. Sizce NVIDIA Ampere mimarisinin gücüne güvenip mi bu kadar az donanım ile yüksek performans vermeyi hedefledi, yoksa RTX 3060 tam bir hayal kırıklığı olabilir mi? NVIDIA RTX 3060 ile 3060 Ti arasına bir de SUPER modeli de piyasaya sürmeyi planladığı için mi bu kadar zayıf yapmaya karar verdi? Bu ekran kartı 12 GB VRAM'in hakkını verebilecek güçte mi? Ne düşünüyorsunuz ve almayı planlıyor musunuz merak ediyorum.

Ekran Görüntüsü (455).png

Ekran Görüntüsü (457).png

Ekran Görüntüsü (460).png

Ekran Görüntüsü (462).png

Evet, RTX 3060 Techpowerup sitesinden baktığım kadarıyla gördüğüm en düşük ışın izleme ve yapay zeka çekirdeklerine sahip ekran kartı. Hatta RTX 2060'dan bile daha az RT ve Tensor çekirdeğine sahip. Sizce NVIDIA Ampere mimarisinin gücüne güvenip mi bu kadar az donanım ile yüksek performans vermeyi hedefledi, yoksa RTX 3060 tam bir hayal kırıklığı olabilir mi? NVIDIA RTX 3060 ile 3060 Ti arasına bir de SUPER modeli de piyasaya sürmeyi planladığı için mi bu kadar zayıf yapmaya karar verdi? Bu ekran kartı 12 GB VRAM'in hakkını verebilecek güçte mi? Ne düşünüyorsunuz ve almayı planlıyor musunuz merak ediyorum.

Eki Görüntüle 887901

Eki Görüntüle 887902

Eki Görüntüle 887903

Eki Görüntüle 887914

12 GB VRAM ile bir 3060, bence eşeğe altın semer takmak gibi olabilir tabiri caizse. Belki yazılım ile daha ileriye taşıyabilirler fakat 4500 5000TL gibi bir fiyata bu donanımlar hakedilmiyor bence. RTX2060'dan düşük olup da çok daha fazlaya satılması garip. Bekleyeceğiz bakalım.

Kart çıkmadan, testleri yapılmadan konuşmak pek sağlıklı olmaz ancak çıkan bilgiler ışığında boş bir kart olacağını sanmıyorum. Bana balon gelen tek konu bu kartın madenciliği engelleme yönünde atılan adımların boş çıkacağını düşünüyorum, illaki açık bulacaklar ve madencilik için kullanacaklar.

RTX 3060 tam bir hayal kırıklığı olabilir mi? NVIDIA RTX 3060 ile 3060 Ti arasına bir de super modeli de piyasaya sürmeyi planladığı için mi bu kadar zayıf yapmaya karar verdi? Bu ekran kartı 12 GB VRAM'in hakkını verebilecek güçte mi? Ne düşünüyorsunuz ve almayı planlıyor musunuz merak ediyorum.

Eki Görüntüle 887901

Eki Görüntüle 887902

Eki Görüntüle 887903

Eki Görüntüle 887914

1 BTC kazıcıları hariç hayal kırıklığı.
2 olmayabilir, 2 kat VRAM yapmak için zayıf.
3 bence BTC için hakkını verir.
4 çok düşünmüyorum, zaten şu an cüzdanımda tam tamına 105 TL var.

Kart çıkmadan, testleri yapılmadan konuşmak pek sağlıklı olmaz ancak çıkan bilgiler ışığında boş bir kart olacağını sanmıyorum. Bana balon gelen tek konu bu kartın madenciliği engelleme yönünde atılan adımların boş çıkacağını düşünüyorum, illaki açık bulacaklar ve madencilik için kullanacaklar.
Bende öyle düşünüyorum ama BIOS üzerinden engel koyacakları söyleniyor. Kırmayı başarsalar bile bu kadar riskli işlemleri herkesin yapmaya cesaret edeceğini sanmıyorum. En azından Türkiye'de bir nebze de olsa madencilik amaçlı 3060 gibi ekran kartlarının satın alımı azalabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı