RTX 3060 hangi kartın dengi olur?

Yüksek ihtimal hayır. Yeni çıkacak oyunlar çok daha fazla güç isteyecektir. Yani RTX2060 gibi düşünün. Aynı FPS'leri alacaksınız RTX2060 dönemiyle.
Yani açık olarak şöyle: Cyberpunk 2077'de şuan 40-50 arası alabiliyor RTX2060.
3060 ise bundan 9 10 ay sonra çıkacak oyunlarda yine 40-50 FPS alacak. Yeni kartlar güçlense de, oyunlar da güçleniyor. Sonuçta 3060, giriş seviyesi bir kart. RT full ve diğer ayarlarda ultrada 1 sene sonra çıkacak oyunlarda oynayabileceğinizi düşünmüyorum. Teknoloji gelişiyor.
Hocam ancak bu sene virüsten dolayı pek çok oyun erteleniyor ve RTX 3060'ın hemen bir senede medium grafiklere ineceğini hiç düşünmüyorum.
Hocam bunu ben de görmüştüm. Gerçekten bu kadar az mı verecek? Bir de bu 6 GB modeli mi yoksa 12 GB mı?

Yüksek ihitimal hayır. Yeni çıkacak oyunlar çok daha fazla güç isteyecektir. Yani RTXZ2060 gibi düşünün. Aynı fps leri alacaksınız RTX2060 dönemiyle.
Yani açık olarak şöyle: Cyberpunk 2077'de şuan 40-50 arası alabiliyor RTX2060.
3060 ise bundan 9 10 ay sonra çıkacak oyunlarda yine 40-50 fps alacak. Yeni kartlar güçlense de, oyunlar da güçleniyor. Sonuçta 3060, giriş seviyesi bir kart. RT full ve diğer ayarlarda ultrada 1 sene sonra çıkacak oyunlarda oynayabileceğinizi düşünmüyorum. Teknoloji gelişiyor.
Teşekkürler hocam.
Oyunu sen satın alıyorsun, onlar sadece oynamana olanak tanıyorlar.
İki oyuna zaten sahibim. Rockstar Games oyunları yokmuş gibi birşey duymuştumda o yüzden sordum.
6 GB VRAM'le olsa olsa 2060'ın rakibi. Ha ben CS oynuyorum VRAM ihtiyacım yok dersen zaten ekran kartı önemini kaybediyor o noktada.
12 GB VRam var diye biliyorum 3060'ta.

Hocam ancak bu sene virüsten dolayı pek çok oyun erteleniyor ve RTX 3060'ın hemen bir senede medium grafiklere ineceğini hiç düşünmüyorum.

Hocam bunu ben de görmüştüm. Gerçekten bu kadar az mı verecek? Bir de bu 6 GB modeli mi yoksa 12 GB mı?

Yüksek ihtimal 12 GB modeli.
Testler %99 doğru NVIDIA paylaştı.

"DLSS performance" ekleyerek sevimlilik yapmış Nvidia. 2060 VRAM yetersizliğinden ötürü saf RT performansında Titanik gibi batıyor normalde.

Az vermeyecek, RTX 2060 zaten kas gücü olarak iyi bir kart yani bu veriler saf performansa bakılınca normal. RT işin için girince daha farklı olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı