RTX 3060 i7-8700 Sistem şalteri attırıyor

strongTURK

Hectopat
Merhaba. Başlıkta da gördüğünüz üzere bilgisayarım şalteri attırıyor. Bugün oyun oynarken anlık olarak elektrok gitti ve geldi. Elektrik gelince odamın şalteri attı. Topraklama hattını daha yebi çektirdik. Odama gelen kablolar da yeni değişti. Bu yüzden tesisatta problem olacağını sanmıyorum. Bilgisayatı uzatma kablosuyla kullanıyorum ve bu prize monitör ve kasa bağlı.
Eğer PSU'nun şalterini kapatıp önce monitörün elektrik almasını beklersem ve sonrasında bilgisayarın şalterini açarsam ana şalteri attırmıyor fakat ikisine birlikte elektrik geldiğnde attırıyor. Bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarı aldığımdan beri bu problem var. Başka odalarda deniyorum yine şalteri attırıyor. Sistem bilgilerini aşağı bırakıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi Sosyaller.
RTX 3060.
i7 8700.
1200W Gold PSU olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evdeki elektrik sisteminde aydınlatmalar 6 A, topraksız prizler 10 A, topraklı prizler ise mutlaka 16 A' lik otomatlara bağlı olmalıdır. Topraklı prizler evdeki elektrik panosunda 16 A olarak seçili olup PC ilk startta yine otomatı düşürüyorsa PSU ve LCD monitör besleme devresindeki ilk açılışta, bu cihazların içlerindeki elektrolitik kondansatörlerin anlık olan şarjları esansında anlık (milisaniyelerde) çok fazla amper çekildiğinden bu durum oluşmuş olabilir.

Topraklı prizlerdeki otomatlar 16 A ise ve bu olumsuz durum yine oluyorsa önce monitörü açıp PC'yi ise gecikmeli olarak sonradan açın, tek güvenli yolu bu olur., 16 A'in daha üst değerindeki otomata yükseltme durumunuz topraklı prizlerdeki otomatlar 16 A 'lik olsa bile yoktur. Çünkü güvenlik için evde izin verilen amper standart değeri bu şekildedir. Kolay gelsin.

Merhaba. Başlıkta da gördüğünüz üzere bilgisayarım şalteri attırıyor. Bugün oyun oynarken anlık olarak elektrok gitti ve geldi. Elektrik gelince odamın şalteri attı. Topraklama hattını daha yebi çektirdik. Odama gelen kablolar da yeni değişti. Bu yüzden tesisatta problem olacağını sanmıyorum. Bilgisayatı uzatma kablosuyla kullanıyorum ve bu prize monitör ve kasa bağlı.
Eğer PSU'nun şalterini kapatıp önce monitörün elektrik almasını beklersem ve sonrasında bilgisayarın şalterini açarsam ana şalteri attırmıyor fakat ikisine birlikte elektrik geldiğnde attırıyor. Bunun sorunu neden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarı aldığımdan beri bu problem var. Başka odalarda deniyorum yine şalteri attırıyor. Sistem bilgilerini aşağı bırakıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi Sosyaller.
RTX 3060.
i7 8700.
1200W Gold PSU olması lazım.
PSU'nun tam modelinin belirtir misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı