RTX 3060 ile mining yapılmalı mı?

• Konuyu başlatan NMK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 3.040
8 Aydır mining yapıyorum. 6 ay RX 570 8GB 2 aydır da RTX 2060 olmak üzere 2 sistem ile yapıyorum. Sıcaklıkları stabil tuttuğun müddetçe bir şey olmaz. Isınmasını engellemek için en doğru undervolt ayarını bulursan hem sıcaklıkların düşer hem de kazım güçün aynı kalır. Tecrübesi olmayan, kulaktan doğma bilgiler söyleyenlere itimat etmeyiniz. Başlayıp başlamamanız size kalmış.
Kulaktan doğma değil bilgisayar teknik tamir işleri ile uğraşan insanlara sorarsan 2018 dalgasından beri bellek arızaları çok arttı. İşin bitince hatasız miningsiz şekilde satacaksın kartları. Şahsen mining yaptım yazacağını sanmıyorum.

Kazanırsın ama kart ömrü ile alakalı yazıyorum ben. Kazanamazsın diye birşey demedim.

Kulaktan doğma değil bilgisayar teknik tamir işleri ile uğraşan insanlara sorarsan 2018 dalgasından beri bellek arızaları çok arttı. İşin bitince hatasız miningsiz şekilde satacaksın kartları. Şahsen mining yaptım yazacağını sanmıyorum.
Niye satayım ki? ATA'dan aldığım 30k TL ile 7-8 GTX 1070 daha alıp Mining Rig kuracağım. ETH stok yapacağım.

(Yatırım Tavsiyesi Değildir.)

Hocam fazla FPS nasıl oluyor onu anlamadım
Hiçbir fikrim yok, dediğim FPS diğer kartlara göre 2-3 FPS aralığında sadece. Önemsiz sayılabilir.

Sorunuza gelecek olursak tekrardan, mining yapabilirsiniz.

Mining kilidi varsa, kaldırmayı becerebilirseniz; aylık 800 TL civarı kazanabilirsiniz. 7/24 açık bırakacağınızı varsayarak söylüyorum.

Veri yolları aşınması olur. FPS düşmesi değil de kart içi birleşenlerin ömrünü düşürüyor.

Sallamayın yahu herkes element uydurmuş... 🤣 🤣
2013-2014 sezonu 2017-2018 sezonu 2020-2021 sezonu Full yaptım.
Full derken nefes aldırmadım. Müşteri kalkıyor hesap kesince res atıp mining imaj ile açılıyor oturdu mu res, müsteri imaj gece 1-2 gibi kapandı mı sabaha kadar 50 PC durmadan çalışıyor. Düzgün ayarlarda ve soğutma güzel olursa bir de 80+ verimli güç kaynağı kullanırsan hiçbir şey olmaz. 50 tane kartlarımı upgrade yaptım şu an 1070-1080-1080 Ti ve 2070-2080 serisi kartlarım var.
Bir tane garantiye göndermedim veya veriyolu aşınmadı coreclocklar zaten -xxx Power'lar -52 ile -65 arası sıcaklıklar +60 geçmiyor. Müşteri oturup oyun oynadıgında daha fazla elektrik ve güç harcıyor. İşi bilmeden sallıyorsunuz ya gülüyorum sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı