RTX 3060 ile optimal ETH mining nasıl yapılır?

tuyas1

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2016
Mesajlar
120
Çözümler
1
Merhaba elimde oyun odaklı topladığım bilgisayarım var fakat şu an oyun oynamadığım için Ethereum madenciliği yapmak istiyorum. Bileşenlerimin en az zararla çıkması için neler yapmalıyım ve nasıl yaparım? GPU'ya undervolt yapılması gerektiğini duymuştum. CPU içinde geçerli mi? Sıcaklık ortalama kaç derecede olması uygundur? Şimdiden teşekkürler.

Bileşenler;
Zotac RTX 3060 OC.
Ryzen 5 3600.
MSI B450 Tomahawk Max.
 
Son düzenleme:
Merhaba elimde oyun odaklı topladığım bilgisayarım var fakat şu an oyun oynamadığım için Ethereum madenciliği yapmak istiyorum. Bileşenlerimin en az zararla çıkması için neler yapmalıyım ve nasıl yaparım? GPU'ya undervolt yapılması gerektiğini duymuştum. CPU içinde geçerli mi? Şimdiden teşekkürler.

Bileşenler;
Zotac RTX 3060 OC.
Ryzen 5 3600.
MSI B450 Tomahawk Max.
Ethereum madenciliği için grafik kartı kullanılıyor. CPU için herhangi bir ayar yapılmasına gerek yok. İnternette 3060 ile hangi Nvidia sürücüsü kullanıldığına dair bilgiye ulaşabilirsiniz. Gpu çekirdeğinin frekansı düşürülüyor ve bellek frekansları yükseltiliyor. Ancak bunlar her GPU'da farklı olduğundan deneme yanılma ile uygun ayarları bulursunuz. Bu işlerin hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız nicehash üzerinde de kazım yaptırabilirsiniz.
 
Ethereum madenciliği için grafik kartı kullanılıyor. CPU için herhangi bir ayar yapılmasına gerek yok. İnternette 3060 ile hangi NVIDIA sürücüsü kullanıldığına dair bilgiye ulaşabilirsiniz. GPU çekirdeğinin frekansı düşürülüyor ve bellek frekansları yükseltiliyor. Ancak bunlar her GPU'da farklı olduğundan deneme yanılma ile uygun ayarları bulursunuz. Bu işlerin hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız NiceHash üzerinde de kazım yaptırabilirsiniz.
Frekans ve bellek hakkında biraz daha detay verebilirseniz araştırıp yapmaya çalışırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı