RTX 3060 laptop çalışması gereken güçte ve performansta çalışmıyor

EraKhan

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur g870
işlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H 2.00 GHz
ram 16,0 GB
ekran kartı RTX 3060
ssd 1.5tb
Bilgisayarımın özellikleri bu şekilde.
Excalibur G870.
İşlemci 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12450H 2.00 GHz.
RAM 16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
Ekran kartı RTX 3060.
1.5 TB Kingston SSD.

Valorant'ta oyundan atıyor ekran kartı çöktü diyerek, RDR2 de eskiden çok rahat bir şekilde oynamama rağmen şu an 40 FPS oynuyorum ve yine de oyundan atıyor. Bu atmayı Cyberpunk'da da yaşadım ama sadece yüksek güç gerektiren oyunlar özelinde değil lego Star Wars oyunda bile atıyor. Bu sorunlar ilk başladığında servise götürdüm ve sorun bulamadık dediler. Tüm sürücülerimi kontrol ettim fakat hepsi güncel bu sorunun kaynağı nedir ve nasıl bulabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekran kartı sürücülerini kaldırıp temiz kurulum yapmayı denemiş miydin? Ayrıca son Windows güncellemeleri yüklü mü?

Ekran kartını tekrar yüklerken "özel kurulum" seçeneğinden "temiz kurulum yap" tikinin basılı olduğundan emin ol. O şekilde de olmaz ise DDU ile denemen gerekebilir, onun da linkini aşağıya bırakıyorum

Aşağıdaki link yardımcı olabilir:

Ekran kartı sürücülerini kaldırıp temiz kurulum yapmayı denemiş miydin? Ayrıca son Windows güncellemeleri yüklü mü?

Ekran kartını tekrar yüklerken "özel kurulum" seçeneğinden "temiz kurulum yap" tikinin basılı olduğundan emin ol. O şekilde de olmaz ise DDU ile denemen gerekebilir, onun da linkini aşağıya bırakıyorum

Aşağıdaki link yardımcı olabilir:

Hocam yaptım lakin herhangi bir değişim yok bir FPS calculator isimli siteye göre de hiçbir oyunda almam gereken FPS yok eskiden açtıklarını açmıyor darboğaza karşın her özelliği yükselttiğim senaryoda FPS de ufak oynamalar oluyor Low da 60 ise Ultra da 55 oluyor ama atmaya devam ediyor

Hocam Geforce Experience arayüzünde "Battery Boost" açılmış olabilir. Güncellemeden sonra kafasına göre açıyor bazen. Onu bi kontrol edebilir misin?

Sana göstermek için bende bi kontrol edeyim dedim benimki de otomatik açılmış farketmemiştim. Bu şekilde olmalı:
1734762207741.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı