RTX 3060 laptop CPU/GPU düşük güç moduna düştü

AnimusOxyGeN

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
1TB
Ekran kartı
RTX 3060 105w
İşlemci
i7 11800H
Merhaba arkadaşlar, başıma tuhaf bir durum geldi ve fikirlerinizi almak istiyorum:

Laptopum Gigabyte Aero 15 OLED KD bir anda ciddi şekilde yavaşladı ve sorunu 1 hafta boyunca çözemedim. Durum şöyleydi:

IA: Electrical Design Point / Other (ICCmax, PL4, SVID, DDR RAPL)
CPU çekirdek frekansı elektrik tasarımı veya diğer kısıtlamalar (ör. maksimum akım, SVID voltaj limiti veya PL4) nedeniyle sınırlanmıştı.

IA: Package-Level RAPL / PBM PL1
CPU frekansı paket seviyesinde PL1 veya PsysPL1 güç limitlerine takılmıştı.

GT: Max VR Voltage, ICCmax, PL4
iGPU frekansı elektrik tasarımı veya PL4 / ICCmax limitleri nedeniyle sınırlanmıştı.

GT: Package-Level RAPL / PBM PL1
iGPU frekansı paket seviyesinde PL1 veya PsysPL1 güç limitine takılmıştı.

RING: Max VR Voltage, ICCmax, PL4
Ring Interconnect frekansı elektrik tasarımı veya PL4 / ICCmax nedeniyle kısıtlanmıştı.

CPU normalde 45 W / 4400 MHz, GPU normalde 105 W çalışıyor. Ama bir anda CPU 20 W / 2300 MHz, GPU 50–55 W civarında kaldı.

Fanlar ~2500 RPM civarındaydı ve laptop ısınmasına rağmen devir yükselmedi.

Windows güç planı en başından Performans, NVIDIA Denetim Masası En yüksek performans seçiliydi.

MSI Afterburner, ekran kartının 105 W yerine 50–55 W civarında güç limitine takıldığını bildiriyordu.

Sıfırdan Windows kurulumu, DDU ile driver temizliği ve batarya çıkarma gibi yöntemleri denedim ama çözülmedi.

Laptopu ve şarj aletini çantaya koyup bilgisayarcıya götürdüm, prize taktığımızda ise her şey kendiliğinden normale döndü:

CPU 45 W / 4400 MHz, GPU 105 W rahat çalıştı.

Fanlar 5500–6000 RPM civarına çıktı.

Sorun olmayınca rezil oldum ve koşarak kaçtım.
Eve gelince sorun bir daha tekrarlamadı.

Hocam bir ihtimal bilgisayarcı da problem olmayıp sizin evde problem oluyorsa evdeki farklı bir prize takabilirsiniz ama muhtemelen sorun bundan kaynaklı değildir. Cihazı ilk açtığınızdan itibaren mi güç limit var yoksa bir süre oynadıktan sonramı geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…