Bu arada konu sabahtan beri açık ama iş yoğunluğundan ve başka bir konudan dolayı cevap yazamadım.
24 inç/2K
24 inç/ 240Hz olan Dell'i de önerdim.
Type-C to DP önerimdir. Bu kablo ile laptopu daha verimli kullanacaksınız.
Neden peki bu modelde 240Hz monitör içinize sindi, farkı nedir? Ve bu özelliklerde 2K 24 inç farklı bir monitör var mıdır bilginiz var mı?
Sizin Dell ve HP sevdiğinizi önceki yorumlarınızdan okumuştumASUS markasından bir monitör var mı ayrıca? ASUS markası daha sıcak geliyor renkleri oldukça başarılı verdiğine dair çok yorum görmüştüm.
Ama dediniz ki Thunderbolt 4 yüksek Hz ve çözünürlük kullanmaya yarıyor. O zaman neden Type-C kullanmam gerek Thunderbolt 4 yerine?
Demin epeyden inceledim de 8 (6 bit + frc) bit e sahipmiş. True 8 olmaması garip geldi açıkçası.
2K olmayıp daha iyi monitörler varsa onları da önerebilir misiniz?
Çünkü gördüğüm kadarıyla 24 inç monitörde 2K olmasına karşılık birçok özellikten yoksun kalınıyor. 2K olmayıp kaliteli olan, geniş özellikleriyle bütçeme (14, 500) uygun monitör önerebilir misiniz? 240Hz 1080p ve daha fazla özellikleri olan monitörler almak daha mantıklı gibi haksız mıyım?
Çoğu monitörü sıf pazar payından büyük pay alabilmek için çıkarttığı ürünler. Her harften ya da sayıdan bir monitör üretiyor. O kadar çok ürün çıkartıyor ki incelemeleri dahi yapılmıyor.
Benim kafamdan hâlâ VG27AQML1a modeli çıkmıyor bir türlü. Fiyatının düştüğünü gördüm de. İleriye dönük bir alışveriş yapılacaksa yine de mantıksız mı olur önceden dediğiniz gibi.
Alışveriş yaparken bir huyum vardır. Aklıma takılan içime dert olacağına gider alırım. Eğer ASUS'a sen okeysen alma demem. Bende ASUS kullanıcısıyım bu arada. Fakat TUF serisinden değil.
TUF serisi benim beklentimi çoğu modelde karşılamadı. Bu tabii tutarsızca bir yorum. Hangi modeli ve kime göre neye göre sorusunu doğuruyor. Tecrübelerimden dolayı kolay kestirip atarım yanlış anlamayın.
Bu baktığın yeni modellerinden ve boe panele sahip. Boe panel işinde öncü markalardan biri. Alınabilecek bir monitör.
O zaman hayırlı olsun diyorum.
Bir sorum olacaktı tahmini FPS ve Hz değerleri yeni ve günümüz oyunlarında kaç olur fikriniz var mı?
Ve monitöre baktım düşündüğüm gibi değil, sorun olmadan para iadesi alabilir miyim?
Gamıngentr güvenilir mi?
Yrıca kablo konusunda türlü kablolar var ve markalar var. Kabloların markası olduğunu duyunca güldüm açıkçası. Fakat fiyatlarını ve alıcılarını görünce ciddi gibi gözüktü. Kablo olarak önerdiğiniz var mı? Neden pahalıları var böyle? Fiyatı neye göre belirleniyor anlayamadım.
Yalnız yeni monitörlerin çoğunda Type-C kablosu geliyor. Monitör gelmeden kabloyu almayın.
Gelen kablonun Thunderbolt destekleyip desteklemediğini nasıl anlayacağım peki.
Anladım teşekkürler. Peki monitör gelince nasıl testler uygulamalıyım tavsiyeleriniz var mı? Her türlü detaylı testleri yapmak istiyorum açıkçası. Bazı panellerde glow var, ölü piksel var bazılarında olmuyor. Neden değiştirmiyor insanlar anlamıyorum bit sebebi mi var? Sadece 1 ölü pikseli var diye sorun etmeyen insanlar. Ben mi yanlış düşünüyorum iade yapmam gerekmez mi en ufak sorunda?