RTX 3060 nasıl kırılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de başlığı görünce mining sınırını aşmayı istiyor falan sandım, 470.05 kur diyecektim. :D

İçine kırmadan da inceleyip bakabilirsin, tornavida diye bir icat var. :)

1616618282432.png

Git çakmakla yak, söndür. Üstüne zıpla sonra git çekiçle ez ez yere fırlat.

İç mimarisini gözünle göremezsin milyarlarca transistör o küçücük çipte. Söyleyebileceğim çok şey var ama bu konu onaylanmasına rağmen ceza yemek istemiyorum. Yorumsuz gerçekten...

Arkadaşlar merhaba gözlem ve deney yapmayı çok seven birisiyim, elimde MSI GeForce RTX 3060 Gaming X OC 12 GB ekran kartı var. Ve bazı nedenlerden dolayı ekran kartının aynısından bir tane daha almış bulunmaktayım. Elimde 2 tane RTX 3060 oldu bunlardan eski olanını yani ilk aldığımı kendimi geliştirme amaçlı kırarak içine bakmak istiyorum, yani içinde ne var nasıl bir mimarisi var gibi şeylere bakmak istiyorum. Bilgisi olan bu ekran kartını nasıl kırabileceğimi kaç parçaya ayırmam gerektiğini yazabilir mi? İlk önce arka panelini mi sökmeliyim? Aydınlatırsanız sevinirim.

3060'ın yerini tutamaz ama incele istersen böyle bir şey.

Bir F alabilir miyim ekran kartım bugün yandı 7 yıllık emektar.

Dosya Ekleri

• IMG_20210324_182120.jpg
    IMG_20210324_182120.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 68
Arkadaşlar merhaba gözlem ve deney yapmayı çok seven birisiyim, elimde MSI GeForce RTX 3060 Gaming X OC 12 GB ekran kartı var. Ve bazı nedenlerden dolayı ekran kartının aynısından bir tane daha almış bulunmaktayım. Elimde 2 tane RTX 3060 oldu bunlardan eski olanını yani ilk aldığımı kendimi geliştirme amaçlı kırarak içine bakmak istiyorum, yani içinde ne var nasıl bir mimarisi var gibi şeylere bakmak istiyorum. Bilgisi olan bu ekran kartını nasıl kırabileceğimi kaç parçaya ayırmam gerektiğini yazabilir mi? İlk önce arka panelini mi sökmeliyim? Aydınlatırsanız sevinirim.

Ben de işlemcide bakmak istiyorum ve onun için 10.000TL'lik kartı çöpe atmaya gerek yok. 20-40 TL arası eski işlemciler var onlardan birini alıp bakacağım size de tavsiye ederim böyle yapmanızı.

3060'ın yerini tutamaz ama incele istersen böyle bir şey.

Bir F alabilir miyim ekran kartım bugün yandı 7 yıllık emektar.
Benim yanan Ati Radeon HD 5450 1gb ekran kartı geldi aklıma bunu görünce...

Konu trol zaten bilerek açıyor profiline göz at sabahtan beri takip ettiğim kategorilerde ciddi bir sorun sanıp giriyorum. Ancak moderasyon ekibinin taktığı yok her seferinde düzgün bir dille izah etmeme rağmen kendilerine. Bir önceki konusu "Monitörü Yalıyorum" başlığı altındaydı.
Bir kaç gün önce yurt dışından ekran kartı alacak birine bana da alabilir misin yazdığım için uyarı yedim.

Ben de işlemcide bakmak istiyorum ve onun için 10.000TL'lik kartı çöpe atmaya gerek yok. 20-40 TL arası eski işlemciler var onlardan birini alıp bakacağım size de tavsiye ederim böyle yapmanızı.

Ben hepinize anlatayım nasıl bir şey olduğunu içinde hiçbir şey göremeyeceksiniz. Milyarlarca transistörden bahsediyoruz. Görmeniz mümkün değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı