RTX 3060 oyunda 83 derecede çalışıyor

Kasa kaynaklı bir ısınma ön panel çıkıyor mu o kasada bilmiyorum ama çıkıyorsa ön paneli söküp bir de sıcaklıkları o şekilde gözlemleyin.
 
3060'a ısınmaz diyorlar ama bende de EVGA XC modeli var RDR 2 Ultra ayarlarda 80'e kadar çıktı. İşlemcim Arctic 34 e Sport Duo ile 60'ı geçmiyor kolay kolay. Sırf ekran kartı için mesh bir kasa aldım. Pazartesi gelecek bakalım değişiklik olacak mı? Bana göre NVIDIA'nın yeni suruculeri de kartları biraz ısıtmaya basladi. NVIDIA'nın forumuna da yazdım böyle bir sorun olabilir diye.
Hocam EVGA XC bu kadar ısınıyor mu gerçekten ? Ben orta seviye bir soğutmaya sahip sanıyordum bu modelin.
 
Hocam EVGA XC bu kadar ısınıyor mu gerçekten? Ben orta seviye bir soğutmaya sahip sanıyordum bu modelin.

Cooler Master MB520 ile dediğim değerleri görüyorum. Önde 2 adet 140'lik hava üfleyen fanlar var. Arkada ve yukarıda 1'er adet egzoz fanları var. Fanların hepside Arctic marka. Ben de şaşıyorum bu değerlere. Dediğim gibi mesh kasa aldım sırf ekran kartı için.
 
Arkadaşlar oyundayken ekran kartı 83'leri görüyor. Modeli INNO 3D işlemci de 80'leri görüyor sistem daha yeni. Sizce bir problem çıkartır mı bu değerler? Kasa kaynaklı mi, ekran kartinin soğutması mi kötü anlamadım.
Soğultulması kötü değildir ekran kartının çözünürlüğünden kaynaklanıyor olabilir nasıl mı çözünürlük ekran büyümüş gibi görünüyo çözünürlüğü azaltıncada ekran küçülmüş gibi görünüyo çözünürlüğün azaltılmasının faydası ekran kartının yükünü azaltması ısısını düşürmesidir çözürnülüğü yükselmek ise ekranı daha iyi görübilmek öğelerin ekrana sığabilmesini sağlar
 
Arkadaşlar forumda yazdığım mesajı da desteklerseniz sevinirim. NVIDIA da görmüş olur. Bu durumun biraz da sürücülerden kaynaklandığını düşünüyorum ben. Baştan 8. mesaj benimki, kd0p isimli. Mesajıma saçma sapan öneriler veriyor yabancılar, tuzları kuru tabii. Bizim gibi paranın değerini bilmeden yaşadıkları için.
Mesh kasa ile denedim 3,4 derece civarı bir düşüş oldu kartta. Ancak kasanın ön port kablolarinda sorun olduğu için iade etmek zorunda kaldım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı