Çözüldü RTX 3060 PCI 3.0 mı, 4.0 mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Selamlar. ASUS TUF B450-Plus Gaming anakartım mevcut. RTX 3060 ya da 3070 için uyumlu mudur? Düşündüğüm grafik kartı burada.

Dostum anakartlar bütün ekran kartlarını kaldırır, üstelik belirttiğin anakarta 3090 bile iyi uyar, işlemci darboğazı olur mu bilmem ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. ASUS TUF B450-Plus Gaming anakartım mevcut. RTX 3060 ya da 3070 için uyumlu mudur? Düşündüğüm grafik kartı burada.

PCI-e 4.0, fakat önemli değil B450 yonga setlerine uygun. Çalışıyorlar.

@erme @Sir Benjamin Hocam merhabalar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama 2. bir görüş almak adına benim Asus Tuf b450m plus 2 anakartım var . Ekran kartımda Asus TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC . Anakartın ekran kartı slotu PCIe 3.0 , 3060 3.0 PCIe ile tam performans verir mi yoksa 4.0 a geçişte bir performans artışı görülür mü ?

@erme @Sir Benjamin Hocam merhabalar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama 2. bir görüş almak adına benim Asus Tuf b450m plus 2 anakartım var . Ekran kartımda Asus TUF Gaming GeForce RTX 3060 OC . Anakartın ekran kartı slotu PCIe 3.0 , 3060 3.0 PCIe ile tam performans verir mi yoksa 4.0 a geçişte bir performans artışı görülür mü ?
3060 PCI-E 3.0 ile tam performans verir. 4.0 geçseniz bile gözle görülür bir performans artışı olacağını düşünmüyorum. Belki benchmark testlerinde 3-5 puan daha fazla alırsın o kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı