RTX 3060 R5 3600 sistem yükseltmeye değer mi?

zPrestige

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Hocalarım merhaba, yakın zaman üniversiteye geçeceğim çoğu mühendislik tutuyor gibi duruyor. Hem AutoCAD gibi mühendislik uygulamaları aynıo zamanda oyun oynamak istiyorum. Aşağıya şu anda elimdeki bilgisayarın donanımını yazacağım. Sizce nasıl bir yol izlemek daha mantıklı? 4060 gibi bir ekran kartı, işlemci ve RAM yükseltmesi yeterli olur mu yoksa sıfırdan değiştirmek daha mı mantıklı?

-RTX 3060 12 GB.
-16 GB Corsair vengace RAM.
-AMD 5 Ryzen 3600.
-1 TB SSD.

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım merhaba, yakın zaman üniversiteye geçeceğim çoğu mühendislik tutuyor gibi duruyor. Hem AutoCAD gibi mühendislik uygulamaları aynıo zamanda oyun oynamak istiyorum. Aşağıya şu anda elimdeki bilgisayarın donanımını yazacağım. Sizce nasıl bir yol izlemek daha mantıklı? 4060 gibi bir ekran kartı, işlemci ve RAM yükseltmesi yeterli olur mu yoksa sıfırdan değiştirmek daha mı mantıklı?

-RTX 3060 12 GB.
-16 GB Corsair vengace RAM.
-AMD 5 Ryzen 3600.
-1 TB SSD.

Önerilerinizi bekliyorum.

RAM: 16 → 32 GB yap (aynı marka/model olması daha iyi).
işlemci: Ryzen 5 3600 → Ryzen 7 5800X veya Ryzen 5 5600X (anakart destekliyorsa).
Ekran kartı şu anlık kalsın. Zaten RTX 4060 → 3060 arasında ciddi sıçrama yok (hatta bazı oyunlarda fark çok az).

→ Bu şekilde en az 2-3 yıl daha çok rahat kullanırsın. AutoCAD + oyun için ideal olur.

RAM: 16 → 32 GB yap (aynı marka/model olması daha iyi).
işlemci: Ryzen 5 3600 → Ryzen 7 5800X veya Ryzen 5 5600X (anakart destekliyorsa).
Ekran kartı şu anlık kalsın. Zaten RTX 4060 → 3060 arasında ciddi sıçrama yok (hatta bazı oyunlarda fark çok az).

→ Bu şekilde en az 2-3 yıl daha çok rahat kullanırsın. AutoCAD + oyun için ideal olur.

Öneriniz için sağ olun hocam önerdiğiniz CPU'lar DDR4 sistem ile uygun mudur? Ayrıca sıvı soğutma sistemi için sıkıntı çıkarır mı?

Öneriniz için sağ olun hocam önerdiğiniz CPU'lar DDR4 sistem ile uygun mudur? Ayrıca sıvı soğutma sistemi için sıkıntı çıkarır mı?

Evet, Ryzen 7 5800X ve Ryzen 5 5600X, DDR4 sistemlerle tamamen uyumludur.
İşlemciler AM4 soketli, sıvı soğutma sistemlerinin çoğu zaten AM4 uyumludur
Kurulumda sadece sıvı soğutma bloğunun montaj braketi AM4 destekli olmalı.

Evet, Ryzen 7 5800X ve Ryzen 5 5600X, DDR4 sistemlerle tamamen uyumludur.
İşlemciler AM4 soketli, sıvı soğutma sistemlerinin çoğu zaten AM4 uyumludur
Kurulumda sadece sıvı soğutma bloğunun montaj braketi AM4 destekli olmalı.

Hocam teşekkür ederim CPU önerileriniz için aileminde desteğiyle 5800X almaya kara verdim peki RAM için herhangi bir öneriniz var mıdır acaba şu an kullandığım RAM'lerin 16x2'sini almak mantıklı mıdır? Yoksa daha iyi daha güzel bir RAM öneriniz var mı?

Hocam teşekkür ederim CPU önerileriniz için aileminde desteğiyle 5800X almaya kara verdim peki RAM için herhangi bir öneriniz var mıdır acaba şu an kullandığım RAM'lerin 16x2'sini almak mantıklı mıdır? Yoksa daha iyi daha güzel bir RAM öneriniz var mı?

Kullandığın RAM'ler güzel, tavsiyem her zaman RAM'larda çift olması daha da güzel olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı