Denizkkara7

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarı toplama amacım Deep learning, machine learning üzerine. Bu yüzden ekran kartı en az 10GB Ram'e sahip olmalı ve NVIDIA olmalı(AMD tarafı machine learning desteği maalesef yok). Bütçem de en fazla 20-25k olduğu için tek seçenek olan 3060'a yöneldim. CPU'da da zaman zaman orta derece işlerim olacağı için 5600 iş görür diye düşündüm. Hazır sistem de bakıyorum ama kafamda tam oturtamadım. Anakartlarını genelde kötü yapıyorlar. Bilgisayar Deep learningde 2 gün açık kaldığı olabiliyor.

Sistemde istediklerim:
RTX 3060 -(2.el +12GB RAM ekran kartları alırsam full HD'de dar boğaz olmaması için sistemi yenilemem gerekiyor o da çok pahallı oluyor.)
Sıkıntı çıkarmayacak ve belki ileriye dönük bir anakart. B550'li anakartlar iyi duruyor B450 ile fiyat farkına değer mi bilmiyorum.
3600MHz cli16 8x2 RAM(fiyat artarsa tercihim 16x2).
CPU'ya Tower Supply alacağım.

Hazır sistem olur veya parça toplama konusunda da sıkıntım yok. Monitörüm Full HD.
Genelde bilgisayar konuları hep ekran kartını yükselt diğerleri de onu taşısın yeter mantığında toplanıyor. Ama ben oyun odaklıdan çok iş odaklı yaptığım için dengeli bir sistem istiyorum umarım bu fiyata dengeyi kurmak mümkündür.
Bu kadar sistem kurmuşken arada da 1-2 oyun oynarım :)

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Sogutucu cikartinca 27k ediyor. Alabilecegin en yuksek VRAM NVIDIA olarak bu fiyata.

Güç kaynağını belirli bir süre sonra değiştirmesi gerekebilir.

Sogutucu cikartinca 27k ediyor. Alabilecegin en yuksek VRAM NVIDIA olarak bu fiyata.

Hocam bu sistemle ilgili birkaç sorum olucak. Inno markası uzun vadede sıkıntı çıkarır mı? Bir de full HD'de darboğaz sıkıntısıyla karşılaşır mıyım? 2K ekranım yok maalesef. Bir de anakart çok önemli midir ?

Özelleştirmeden Ryzen 5 5600 seçerek 1030 lira gibi bir fark ile bu sistemi 17,000 liraya alabilirsiniz.
Bunun ekran kartı 8GB modeli maalesef

Hocam bu sistemle ilgili birkaç sorum olacak. INNO markası uzun vadede sıkıntı çıkarır mı? Bir de Full HD'de darboğaz sıkıntısıyla karşılaşır mıyım? 2K ekranım yok maalesef. Bir de anakart çok önemli midir?

Bunun ekran kartı 8 GB modeli maalesef.

INNO3D iyi marka. Problem olmaz. Darbogaz olmaz, VRAM artti diye. 4060 Ti ile yapmiyor zaten. Anakart...

BIOSTAR marka. Yurt disinda populer marka, fena degil. Ama BIOS arayuz kotu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı