RTX 3060 sistem açılmıyor

coupe_82

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün kardeşim bilgisayarda Valorant oynarken birden bilgisayarın gücü kesilmiş. Açma tuşuna bastığı zaman hiçbir şekilde bir tepki alamamış. Bir süre sonra yanık lehim kokusuna benzer bir koku aldığını söyledi. (ben o sırada evde değilim). Hemen fişi çıkarttırdım telefonda. Geldiğim zaman ben yanık kokusunu aldım. Koku daha çok işlemci soğutucu radyatöründen geldi. Ben PSU arızasından şüpheleniyorum ama bu konularda çok da bilgi sahibi olmadığım için foruma danışayım dedim sizce sorun neden kaynaklı olmuş olabilir?(güç tuşuna basınca anakartda ışıkta yanmıyor)

Sistem bileşenleri:
  • Ryzen 5 7500F işlemci.
  • RTX 3060 12 GB ekran kartı.
  • 16 GB DDR4 5400 MHz RAM.
  • MSI MAG CoreLiquid 240R V2 siyah 240mm sıvı soğutucu.
  • Cold Power CT series 750W PSU.

Kasayı sökün. PSU'nun giriş çıkışlarından bir kablo yanmıştır. Anakartta ışık yanmıyorsa muhtemelen 24 pin civarında hasar olabilir. Gözle kontrol edin. Eğer imkan varsa başka bir psu ile deneme yapın.

Merhaba. Bugün kardeşim bilgisayarda Valorant oynarken birden bilgisayarın gücü kesilmiş. Açma tuşuna bastığı zaman hiçbir şekilde bir tepki alamamış. Bir süre sonra yanık lehim kokusuna benzer bir koku aldığını söyledi. (ben o sırada evde değilim). Hemen fişi çıkarttırdım telefonda. Geldiğim zaman ben yanık kokusunu aldım. Koku daha çok işlemci soğutucu radyatöründen geldi. Ben PSU arızasından şüpheleniyorum ama bu konularda çok da bilgi sahibi olmadığım için foruma danışayım dedim sizce sorun neden kaynaklı olmuş olabilir?(güç tuşuna basınca anakartda ışıkta yanmıyor)

Sistem bileşenleri:
  • Ryzen 5 7500F işlemci.
  • RTX 3060 12 GB ekran kartı.
  • 16 GB DDR4 5400 MHz RAM.
  • MSI MAG CoreLiquid 240R V2 siyah 240mm sıvı soğutucu.
  • Cold Power CT series 750W PSU.

Hiç tepki yoksa PSU gitmiştir. Veya bir yerde kısa devre varsa psu kendini korumaya alıyor olabilir. Yanık bir yer kablo falan var mı diye bakın. Yoksa garantisi varsa yollayın.

1 tane pin yerinde hiç pin yok, olması mı lazım?

Normal.

1751894940519.png

Bu şekilde mi?

evet :like:

kablolara baktım yanık göremedim. başka bakabileceğim birşey varmı?
Başka bakabileceğin bir şey yok hocam. En azından benim aklıma gelmiyor. Farklı psu varsa onunla dene.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı