Çözüldü RTX 3060 sistem aniden donmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ProTheDanger

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;

Bilgisayarım daha dün düzgün çalışırken birden kasmaya başladı PUBG'de. Örneğin 135 FPS alırken ve %100 CPU kullanıyordu şimdi %35 CPU kullanıyor ve 20 FPS falan veriyor. Aynısı diğer oyunlarda da oluyor. Sadece oyun değil bilgisayarda genel bir sıkıntı var. Ekipman NVIDIA 3060 12 GB, i5 12400F, 16 GB RAM, stok fan. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun throttle sorunuymuş. Formumuzda daha önce bu konu üzerine açılan bir rehberi gönderip BIOS ve chipsetleri güncelledikten sonra oradaki ayarları yaparak tekrar test yapmasını istedim sıcaklıklar yüksek olunca termal macun yenilemesini istedim ve sorun çözüldü. Teşekkürler.

Rehber: Throttle Sorunları ve Çözümleri
Hocam sorun CPU'da mı, GPU'da mı işlemci mi ekran kartı mı sorun hangisinde, CPU yazmışsınız CPU ile DDU alakası nedir?

Test yapın kullanım oranları ve sıcaklıklara bakın, sonucu atın yardımcı oluruz.

Hocam sorun CPU'da mı, GPU'da mı işlemci mi ekran kartı mı sorun hangisinde, CPU yazmışsınız CPU ile DDU alakası nedir?

Test yapın kullanım oranları ve sıcaklıklara bakın, sonucu atın yardımcı oluruz.

Sorunu şöyle anlatayım. Bir oyun açtığımda mesela normalde işlemcinin % diyelim 100 kullanıyor. PUBG şu an açıyorum %30 kullanıyor ve FPS olarak eskiden 130+ alıyorsam şu an 30 20 alıyorum. Bütün oyunlarda bu şekilde sorun bu ve yardımcı olursan çok sevinirim. Nereden test yapabilirim?

Sorunu şöyle anlatayım bir oyun açtığımda mesela normalde işlemcinin % diyelim 100 kullanıyor PUBG şu an açıyorum %30 kullanıyor ve FPS olarak eskiden 130+ alıyorsam şu an 30 20 alıyorum bütün oyunlarda bu şekilde sorun bu ve yardımcı olursan çok sevinirim nereden test yapabilirim

Hocam siz CPU ile alakalı sorunda boşuna DDU ile yoruldunuz ve virus olsa kullanım düşmez artar.
FurMark ekran kartı için
OCCT işlemci için
Testleri yaparken HWInfo ile de sıcaklık bilgileirnizi kaydedin.
Testleri yaparsanız sonucu atın bizde bakalım. Takıldığınız yerde yardım ederiz hocam.

Son düzenleme:
Hocam siz CPU ile alakalı sorunda boşuna DDU ile yoruldunuz ve virus olsa kullanım düşmez artar.
FurMark ekran kartı için.
OCCT işlemci için.
Testleri yaparken HWiNFO ile de sıcaklık bilgileirnizi kaydedin.
Testleri yaparsanız sonucu atın bizde bakalım. Takıldığınız yerde yardım ederiz hocam.

OCCT'den CPU+RAM testini başlattım.

FurMark ekran kartı için.
OCCT işlemci için.
Testleri yaparken HWiNFO ile de sıcaklık bilgileirnizi kaydedin.

OCCT'den CPU+RAM testini başlattım.

Böyle bir sonuç çıktı.

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-27_194341065.png
    resim_2025-07-27_194341065.png
    185,3 KB · Görüntüleme: 23
BIOS güncellemesi yaptım FPS düzeldi ama sanırım en güncel sürümde ses problemi var. Kulaklıktan ses gelmiyor en güncel ve en düzgün BIOS sürümünü nasıl bulabilirim?

BIOS güncellemesi yaptım FPS düzeldi ama sanırım en güncel sürümde ses problemi var. Kulaklıktan ses gelmiyor en güncel ve en düzgün BIOS sürümünü nasıl bulabilirim?
Realtek sürümünü yüklediniz mi hocam.

Hocam bunun içinde yeni konu açın tekrardan uyarı almayalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı