RTX 3060 sistem ısınıyor

MehmetWeasly

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3060 dual 12GB
İşlemci
intel Core i5-11400
Merhaba daha bilgisayarım 1 yıllık fakat hem çok ses sorunu hem de çok ısınma sorunu yaşıyorum. Vatan PC'de topladım sistemi. Bu sorun termal macundan olabilir mi?

Çünkü ekran kartı 60 derecedeyken işlemci 80-85 de ve işlemci fanından ve genel olarak çok ses geliyor kasadan. Çok rahatsız edici. Bu ısınma sorunları Fortnite ve CS2 gibi oyunlarda hem de düşük grafiklerde neden oluyor. Bilmiyorum. Kasa yenilenmesi uygun mudur?

Kasa modeli:FRISBY 4x120mm RGB FANLI 600W 80 PLUS USB3.0 MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Termal macundan olabilir, sınırda olsa da 80-85 dereceler kabul edilebilir sıcaklıklar. Temizlik ve macun yenilemesi bunu hafifletecektir. Kaliteli bir soğutucu ile ses ve soğutma açısından daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Görselde ki kasayı kullanıyor musunuz yoksa almayımı düşünüyorsunuz. Orayı anlayamadım. Sorunuza cevap bence de kasadan kaynaklanıyordur. Isınma sorununuz ama kullandığınız kasayı bılemedıyımden gore bilsek eğer kasanız iyi hava almıyorsa o ekran kartınızı helikoptere cevirir. Ve ileride daha kötu eder. Başıma geldi. Eyer görselde ki kasayı almayı düşünüyorsanız 1000 TL daha koyun daha kaliteli bir kasa alın. https://www.hepsiburada.com/nzxt-h5...d-tower-gaming-oyuncu-kasasi-pm-HBC00003S508M bu kasanın alt kısımda bır fan yeri daha var Daha avantajlı ve daha kaliteli

Şuan kullandığınız kasanın yan kapağını acıp bir denermisiniz. Sıcaklıkları tekrar ölçün kasandan mı dıye daha iyi bir fikir verir size

Hocam bu görseldeki kasayı kullanıyorum.

Hocam kasada bir problem var mıdır sadece sıvı soğutma işe yarar mı?

Hocam kasada bir problem var mıdır sadece sıvı soğutma işe yarar mı?
Kasanın da elbet etkisi oluyor, görseldeki kasayı kullanıyorsan bütün fanlar çalışıyorsa yeterli gibi duruyor. Öndeki fanların içeri, arkadaki fanın ise dışarı üflediğine emin ol. CPU sıcaklığında en büyük pay kendi soğutucusundadır. Plakaya temas eden, onun sıcaklığını paylaşan parça sonuçta. Sıvı soğutma hiç kullanmadım ama gayet verimli olduklarını biliyorum. Önerilen kaliteli bir soğutucu kullanırsan faydasını fazlasıyla görürsün. Problem kasada olsaydı bence GPU da aşırı ısınırdı.

Aynı kasadan bende de var Benim kinin ön tarafı camdı Kırdım az kalsın gozum gıdıyordu mesh yaptım. Sende kinin ön tarafı mesh kasa guzel ısınmaması lazım yaz aylarında fanlarını son devırde calıstır. İşlemci icin daha iyi bir hava sağutucu al veya sıvı sağutma ve en önemli konu üst kısma işlemcinin tam uzerine 2000 deverli guzel bır fan tak. Havayı içeriden çeksın dısarı atsın. Su sağutma da takarsan aynı duzenle tak. Su sağutma kullanırsan öndekı takılı 3 fanını deyiş 2000 devirli olanlardan tak kaliteli olsun. Bende de aynı kasadan olduğu için bu taktıkları fanlar randuman vermıyor değil de sessiz olsun diye takmışlar. Hava sağutucu takarsan işlemcının üst kısmına da bir fan tak havayı dışarı atacak şekilde o zaman fanlarını değişmene de gerek yok.

Bilgisayarı yaz aylarında performans modun da calıştırma dengeli de calıştır. Denetim Masası güç seceneklerinden kontrol edebilirsin. Bunun dışında 3 ayda bir kere bakamını yap temizliyini yap bir de pusu var ya onun altın da toz filitresi var. Bunu yazın takma kışın tak zaten bulunduğu yerden zor hava alıyor. Toz girmemesi için de iki günde bir hafif ıslak bezle altına uzat. Kasanın altında ki Tozu bezle al. Sene de bir kere arka egzoz fanı sök. Orada toz biriktiriyor. Bu biriken tozlar yandan anakarta doğru gidiyor. Yazın oyunları bir saat oyna sonra cık İnternette falan gez 40 dakika donanaımlar serinlesın. Sonra tekrar gir oyuna 1 saate bir mola ver Yaz aylarında Bulunduğun ortam yazın cok sıcaksa hava sağutucu öneririm. Bir tane hava sağutucu al ama iyisi olsun. Birde yazın fanlarını son devirde çalıştır ses yapsın önemlı deyıl Kışın fazların devirini düşüre bilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…